Vorige

1 van 242

Volgende
Volgend artikel:

De trucs om levenslang te blijven (bij)leren

Opleiding als bindmiddel

25 mei 2020
Investeren in opleidingen is een goed idee. Als een bedrijf opleidingen voorziet, dan verhoogt de loyaliteit van de werknemers.

“Wat als we onze medewerkers trainen en ze verlaten het bedrijf?”, zegt de ene manager tegen de andere. Waarop de andere antwoordt: “Wat als we ze niet trainen en ze blijven?” Het is een bekende boutade in het bedrijfsleven.

En wat blijkt? De vrees dat medewerkers vertrekken nadat ze op kosten van hun werkgever bijleren, is onterecht. Meer zelfs: opleiding blijkt een efficiënt middel om medewerkers aan zich te binden.

Retentie-effect

Onderzoekers van de Duitse Julius-Maximilians Universität analyseerden informatie over de permanente vorming en loopbaan van zowat 4.300 medewerkers in 150 Duitse bedrijven. Opleiding en training verhogen de productiviteit én verkleinen de drang om de organisatie te verlaten.

Dat zogenaamde retentie-effect treedt ook op als werknemers door de opleiding gemakkelijker buiten hun bedrijf én aan betere loonvoorwaarden aan de slag zouden kunnen. Ook als er bij de opleiding een certificaat hoort van een externe opleidingsverstrekker als bewijs, blijft dat retentie-effect positief.

In samenwerking met MARK Magazine
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14603 andere jobs