Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Op kantoor bij Facebook, Twitter en Red Bull

27 september 2013
Liever een hippe en trendy werkplek, dan een saai en grijs kantoor. Weg met de ministerielook uit ‘De collega’s’! Wij gingen trends spotten over de oceaan. Ziehier de 3 coolste plekken om te werken ...

Gratis Red Bull drinken op je bureau

Red Bull - Santa Monica, California 

Het hoofdkantoor van Red Bull lijkt wel op een skatebaan. Doorheen het hele gebouw loopt een vreemde bruine constructie. Redelijk vernieuwende architectuur toch.

 

Een filmzaal voor de werknemers. Tja, ‘normal stuff’ in Amerika zeker? Verder verwennen ze hun werkvolk natuurlijk ook nog met een eigen opnamestudio én gymzaal. Een dipje op het werk? Even bijtanken met Red Bull.

Neem je verfborstel mee naar kantoor!

Facebook - Palo Alto, California 

Van buitenaf zien de Facebookkantoren er superhip uit. Net een hele rij computerschermen achter elkaar, elk met z’n eigen binnenkleur die mooi tot buiten doorwerkt. Binnenin lijken de bureaus op een kruising tussen een toonzaal van een winkel en een loft. Ze schreeuwen om een ‘final touch’. Muren zijn wit gebleven, hoeken lijken op een onafgewerkte bouwwerf.

 

Laat dat nu net de bedoeling zijn! Zoals iedereen op Facebook zijn profiel een heel eigen invulling geeft, zo kunnen werknemers ook hun creativiteit botvieren op kantoor. Ze mogen zelf verven en timmeren!

Twitter-bier, of toch maar thee?

Twitter - San Francisco 

Twitter tea time. Een traditie bij Twitter op vrijdag. Dan presenteren werknemers voor alle collega’s de projecten waarrond ze werken. Zo blijft iedereen op de hoogte. Het Twitter-kantoor heeft wel enkele pingpong- en voetbaltafels staan. Maar ontspannen doen de werknemers vooral met de Wii Tennis. Benieuwd of ze intussen ook twitteren.

 

Wat direct in het oog springt bij een wandeling doorheen Twitters kantoren: het gisten van een bruinachtige substantie. Bier, volgens het Twitterteam. Wanneer we vroegen welk type bier het brouwsel wordt en welke graansoorten worden gebruikt, bleef het verdacht stil …

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook