Ontslagen worden
Vorige

1 van 192

Volgende

Moeder staat nier af en wordt ontslagen

Een Amerikaanse moeder uit Philadelphia die vrij nam om een nier af te staan aan haar zoon, werd door haar werkgever ontslagen. Pas nadat een wereldwijde golf van protest de kop opstak, kwam het bedrijf terug op zijn beslissing.
#

Omdat de nieren van Claudia Rendons zoon niet meer functioneerden, had de jongen dringend een transplantatie nodig. Het kostte de 41-jarige moeder veel moeite om vrij te nemen voor de operatie en de revalidatie. Ze had haar vakantiedagen al opgebruikt toen haar moeder op sterven lag eerder dit jaar.

Ontslag

De operatie verliep zonder problemen, maar toen de vrouw opnieuw op het werk verscheen, bij het Aviation Institute of Maintenance in Philadelphia, bleek ze daar niet meer welkom. Het bedrijf had al iemand anders aangenomen in haar plaats.

Die beslissing leidde tot veel protest, waardoor het Aviation Institute zich genoodzaakt zag om Rendon opnieuw aan te nemen. ‘We hebben een fout gemaakt’, erkent Kyle Berry, de man die Rendon ontsloeg.

Volledig salaris uitbetaald

De moeder krijgt haar volledige salaris uitbetaald totdat er opnieuw een vacature vrijkomt binnen het bedrijf.

2011 was alvast een zwaar jaar voor Claudia Rendon. Ze verloor haar moeder, haar vader werd gediagnosticeerd met leukemie en haar zoon kreeg zware nierproblemen.

(mo)

22 september 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook