Vorige

1 van 39

Volgende
Volgend artikel:

Hoe breng jij je brandstofkosten in?

Voortaan betaal je minder voor je gsm of laptop!

3 januari 2018
Vanaf 1 januari 2018 verandert de regeling rond het persoonlijk gebruik van pc, tablet, internet en gsm of smartphone. Dit betekent dat heel wat werknemers die deze technologie gebruiken hier vanaf volgend jaar minder belastingen op moeten betalen.
smartphone en laptop

Het komt vaak voor: werkgevers stellen je voor je werk gratis een pc of smartphone ter beschikking. Vaak in combinatie met een internet- of gsm-abonnement. Als dit ook privé mag worden gebruikt, is dat voor de werknemer een voordeel. Op zo'n voordeel moeten belastingen en bijdragen voor de sociale zekerheid worden betaald, het zogenaamde voordeel alle aard. Maar de bedragen hiervoor wilden afhankelijk van fiscus en sociale zekerheid weleens verschillen.

Realistischer

Vanaf 1 januari 2018 zijn de bedragen uniform en stroken ze ook meer met de werkelijkheid. In de praktijk komt dat dikwijls neer op een verlaging. Zo zal, blijkt uit cijfers van HR-bedrijf Attentia, het maandelijkse bedrag voor een laptop dalen van 15 naar 6 euro. Een tablet, gsm of smartphone gaat naar 3 euro per maand. Internet blijft op 5 euro en een telefoonabonnement komt op 4 euro.

Als je meerdere toestellen ter beschikking krijgt van je baas, dan zul je voor elk toestel een voordeel alle aard hebben en daarvoor betalen. Het voordeel voor het internetabonnement zou daarentegen sowieso maar één keer gehanteerd worden.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15209 andere jobs