Situatie Kempense 50-plussers zorgwekkend

12 augustus 2008
Uit het onderzoek van de werkgroep Diversiteitsmanagement van RESOC Kempen blijkt dat de dalende werkloosheidsgraad geen invloed heeft op de werkzoekende vijftigplusser. De cijfers zijn dan ook zorgwekkend.

In mei 2008 zijn er 3.579 werkzoekende vijftigplussers ingeschreven bij VDAB. Het afgelopen jaar was er geen stijging in deze cijfers. Een duidelijk positief effect blijft echter uit. 65% van de oudere werkzoekenden in de Kempen is al langer dan twee jaar op zoek naar een baan. In Vlaanderen is dat 61%.

Vooral vrouwelijke werklozen

Opvallend voor de Kempen is dat het overgrote deel van de werkzoekenden (66%) vrouw is. Het aantal stagneert, maar ook hier is er geen daling. De werkloosheidscijfers zijn nochtans het meest gedaald bij vrouwen. Ook binnen de leeftijdsgroep tussen 45 en 50 jaar zijn heel wat werkzoekenden (12%). Indien deze groep integraal over zou gaan naar de vijftigplussers krijgen we een toename van 36%. Meer dan een vierde van de oudere werkzoekenden heeft medische beperkingen. 68% is laaggeschoold. Het is echter belangrijk op hun eerder verworven competenties en ervaringen te focussen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook