Computer en internet Vorige

1 van 64

Volgende

Jongere heeft lak aan bedrijfsregels

Meer dan de helft van de jongere werknemers is niet geneigd om zich aan de bedrijfsregels te houden in verband met sms’en en andere technologische snufjes.

3 maart 2010

Delen

Jonge werknemer aan de computer

Jongeren willen hun eigen apparatuur en applicaties gebruiken. Zelfs als het van de werkgevers niet mag, zoeken ze manieren om deze software toch op hun pc van het werk te installeren. Dat zegt onderzoek van Accenture.

Social networks vs. alternatieve downloads

Vooral sociaalnetwerksites zoals Facebook en LinkedIn worden gebruikt terwijl het eigenlijk van de baas niet mag. Zo’n 28 procent van de bevraagde jongeren waagt zich hieraan. Een op acht houdt zich bezig met online applicaties die de werkgever niet toestaat. Wanneer jongeren van oordeel zijn dat de aanwezige technologie niet aan hun wensen voldoet, gaan ze immers online op zoek naar alternatieve downloads, aldus de onderzoekers.

Ook over hun privacy op het web zijn werkende jongeren weinig bekommerd. Een op vier zegt dat ze vrijuit over zichzelf en hun vrienden schrijven. Een op zes ziet er geen graten in details over hun leven online te gooien.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?