Sociale media
Vorige

1 van 179

Volgende

Doet Facebook minder hard werken?

Geef toe, ook jij zit regelmatig stiekem op het werk te twitteren of facebooken. Toch? Maar is dat dan ten koste van jouw productiviteit?
#

Facebook en Twitter zijn altijd maar één click verwijderd. De verleiding om je virtuele contacten te onderhouden kan daarom ook tijdens de kantooruren groot zijn. Dan verlies je kostbare werktijd. Ook informatielekken kunnen via sociale netwerksites gemakkelijk verspreid raken. Is een beleid rond sociale netwerken daarom noodzakelijk om productief te blijven?

1 op 5 heeft regels

Wereldwijd heeft amper één op vijf bedrijven regels opgesteld voor het gebruik van sociale netwerksites op het werk. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het rekruteringsbedrijf Manpower.

Wat blijkt bovendien? In slechts amper 4 procent van de bevraagde bedrijven worden negatieve gevolgen vastgesteld als gevolg van het gebruik van sociale netwerksites op het werk. In de Verenigde Staten loopt dit op tot 9 procent. Een grote bedreiging voor de productiviteit blijft dus uit.

Is er dan nood aan regeltjes? Niet echt. Volgens Manpower zijn er trouwens ook voordelen verbonden aan Facebook en Twitter op kantoor. bedrijf kan sociale netwerken gemakkelijk inschakelen om zakenrelaties te onderhouden, de samenwerking tussen medewerkers te verhogen of nieuwe mensen te rekruteren. Wetend dat de microblogsite Twitter 50 miljoen gebruikers heeft, zouden bedrijven moeten inzien dat zo’n kanaal veel zakelijke voordelen biedt.

(ab)       

11 februari 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook