Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 875

Volgende

Jonge en oude werknemers ondervinden dezelfde problemen

Oudere werknemers worden op het werk met dezelfde problemen geconfronteerd als hun jongere collega’s. Wel voelen jongeren zich dubbel zo vaak gemotiveerd door het loon, terwijl ouderen vooral het werkplezier belangrijk vinden.
#

Uit onderzoek van de rekruteringsspecialist Monster in Canada blijkt dat jongere en oudere werknemers veel bekommernissen delen. 47 procent van de oudste generatie op de werkvloer – de babyboomers – klaagt dat de werkgever voor onvoldoende ondersteuning en begeleiding zorgt. Bij de jongste groep werknemers – de millennials – heeft 38 procent dezelfde klacht.

Geen respect

37 procent van de millennials vindt dat de werkgever de mogelijkheden van de jonge arbeidskrachten onvoldoende benut. Een derde van de babyboomers is dezelfde mening toegedaan.

Van de jongste generatie heeft 27 procent het idee dat de werkgever geen respect heeft voor hun eigen, jonge leeftijdsgroep. 28 procent van de babyboomers vindt dan weer dat de werkgever te weinig respect toont voor de oudere werknemers.

Jongeren verwachten ten minste vijf keer van baan te veranderen voor ze de pensioenleeftijd bereiken, zo blijkt ook nog uit het onderzoek.

(mo) - Bron: Express.be

12 september 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook