Het loon van... Vorige

1 van 637

Volgende

Hoeveel verdient The Stig per 'Top Gear'-aflevering?

Als we de Sunday Times mogen geloven, is de identiteit van The Stig eindelijk gekend. Niemand minder dan ex-Formule 3-piloot Ben Collins (35) zou schuilgaan achter de bekende witte helm.

23 augustus 2010

Delen

The Stig

Bewijs daarvoor is terug te vinden in documenten van Collins bedrijf, Collins Autosport, dat sinds 2003 - gelijk met het opduiken van de nieuwe (witte) The Stig in de BBC-autoshow 'Top Gear' - bijzonder goed boert.

Some say …

Er wordt beweerd dat Collins zijn verborgen identiteit graag officieel zou willen bekendmaken in een boek over de show, waarmee hij hoopt veel geld te zullen verdienen. De BBC ontkent voorlopig in alle toonaarden.

Klein detail: de voormalige (zwarte) The Stig, ex-Formule 1-rijder Perry McCarthy, werd in 2003 bedankt voor bewezen diensten toen zijn identiteit bekend raakte. Collins denkt met andere woorden beter twee keer na alvorens uit de biecht te klappen.

Mooi loon

Per show van 'Top Gear' krijgt The Stig immers een mooi bedrag uitbetaald: 10.000 pond per aflevering om precies te zijn, omgerekend een slordige 12.200 euro.

Voor dat bedrag willen wij ook wel wat toertjes rondrijden in een 'reasonably priced car' …

(kv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?