Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het studentenloon van frituurhulpje: 9,77 euro netto per uur

Wij vroegen Cédric Tilliet (20) uit Winksele hoeveel hij verdient….
Frituurhulpje Cédric Tilliet (20), Winksele
  • Beroep: helper in frituur
  • Privé: thuiswonend
  • Brutoloon: 10,23 euro per uur
  • Nettoloon: 9,77 euro per uur
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Ik help in de frituur van mijn mama, frituur Angelique in Heverlee. Frieten bakken uiteraard, maar ik doe veel meer: klanten ontvangen, de kassa, en niet te vergeten opzetten en opkuisen. Ik doe dit een à twee dagen per week, want ik studeer nog. Die combinatie werkt goed.

Doe je je job graag?

Mijn mama heeft de frituur sinds november 2007, en ik vind het plezant om haar te helpen. Het contact met de klanten is fijn: de meeste mensen slaan een praatje en vertellen over hun leven.

Wat vind je van je inkomen?

Ik word alleen betaald voor de vijf uur dat de frituur open is. De twee uur opzetten en opkuisen zijn onbetaald, dat vind ik niet erg. Ik doe het vooral om mijn mama te helpen. Per keer verdien ik ongeveer 50 euro netto. Als ik een hele maand twee keer per week ga helpen, geeft dat in totaal zo’n 400 euro. Dat is veel als ik dat vergelijk met de studentenjobs van kameraden.

Wat zijn je grote uitgaven?

Grote kosten heb ik niet, ik woon nog thuis. Ik denk niet dat ik de frituur zal overnemen, ik zit vooral met Erasmus in mijn hoofd. Ik zou graag volgend semester in het buitenland studeren, daarvoor ben ik aan het sparen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Dan zou ik er even van profiteren. Een mooie grote reis maken, naar Aruba bijvoorbeeld. En misschien zou ik een mooie auto kopen: Audi is mijn favoriete merk, maar dat kan ik als student natuurlijk niet betalen. Daarna wel terug met de voetjes op de grond en sparen.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan een gsm ga ik zeker niet te veel geld uitgeven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan basketspullen: schoenen, sportkledij ... Ik ben een fervent basketter. Op weekend gaan, doe ik ook regelmatig. Meestal is dat dichtbij, een wellness in Spa of naar de zee.

Waar droom je van?

Na mijn bachelor marketing zou ik graag in Engeland een master in de marketing behalen.

(mr)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

2 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook