Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een tandtechnicus: 1.400 euro

We vroegen Myriam Van Linden (50) uit Munsterbilzen hoeveel zij verdient ...
Myriam Van Linden uit Munsterbilzen, tandtechnicus Myriam Van Linden (50), Munsterbilzen
  • Beroep: tandtechnicus
  • Loon: 1.400 euro euro
  • Extra’s: maaltijdcheques

Wat vind je van je inkomen?

Ik werk vier vijfden en verdien zo’n 1.400 euro. Ik krijg ook maaltijdcheques van 6 euro. Voor mij is dat voldoende, zeker als je het loon van mijn man meerekent.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee. Ik ben tandtechnicus en werk bij twee tandartsen in hun praktijk, waar ik onder meer prothesen maak, maar ook de administratie doe. Het is een erg gevarieerde job met veel verantwoordelijkheid.

Spaar je?

Naast het pensioensparen zetten mijn man en ik gemiddeld 500 euro per maand opzij. Op dit moment huren we nog, maar later zouden we iets willen kopen, zodat we comfortabel kunnen leven na ons pensioen.

Wat is je grootste kost?

Dat is kleding, denk ik. Ik shop graag voor iedereen in ons gezin. We leggen daar geen apart bedrag voor opzij; als ik iets moois zie, koop ik het gewoon. Dat kan ook iets uit de tweedehandswinkel zijn hoor, of tijdens de solden.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan kleding uiteraard, en ook wel aan mijn fitnessabonnement. Ik ga geregeld sporten, wat me zo’n 48 euro per maand kost. Ook vakanties mogen wat kosten. Begin dit jaar zijn we naar Cuba geweest, en deze zomer twee weken aan zee. Mijn dochter moest bevallen, dus bleven we in de buurt.

Stel dat je morgen een fikse loonsopslag krijgt. Wat doe je met het geld?

Ik zou meer sparen voor later, zodat we het dan nog steeds even goed kunnen hebben als vandaag.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

19 juli 2012
Aanbevolen jobs