Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een redder: 1.340 euro netto

We vroegen Jeroen De Bondt (27) uit Merchtem hoeveel hij verdient …
Jeroen De Bondt uit Merchtem, redder Jeroen De Bondt (27), Merchtem
  • Beroep: redder
  • Nettoloon: 1.340 euro
  • Extra: hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben redelijk tevreden. Bovenop mijn loon heb ik ongeveer 120 euro aan maaltijdcheques. Mijn uren kan ik flexibel invullen, overuren recupereer ik en ik heb 30 dagen verlof. Doordat ik benoemd ben, stijgt mijn loon met de anciënniteit en word ik in het begin van de maand betaald, dat is altijd leuk. In sommige gemeenten is een redder in plaats van niveau D wel niveau C en dan verdien je meer.

Wat moet een redder precies doen?

Veel mensen denken dat we gewoon een hele dag naast het zwembad zitten. Redders doen veel meer dan dat. Voor de openingsuren maken we het zwembad klaar en ’s avonds stofzuigen we het nog eens. Drie keer per dag meten we de chloor en de pH. We verzorgen geblesseerden en onderhouden het EHBO-materiaal.

Wat vind je leuk aan je job?

Het is heel afwisselend, er zijn altijd andere situaties. Het contact met de mensen is tof en je bent verantwoordelijk voor hen. Het zwaarste is een hele dag geconcentreerd blijven. Een goede redder kijkt gericht zodat hij waar nodig preventief kan ingrijpen.

Spaar je?

We hebben net een huis gekocht, veel sparen zit er dus niet in.

Wat is je grootste kost?

De lening van ons huis, zo’n 900 euro per maand.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan de laatste nieuwe snufjes, zoals gsm’s en elektronica.

Waar droom je van?

Als we de Lotto winnen, kopen we een mooie hoeve met veel grond. Met meer als genoeg plaats om de kinderen te laten ravotten en heel veel dieren. En dan ga ik halftijds werken of misschien beginnen we wel een kinder- of zorgboerderij.

(mr)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

3 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook