Vorige

1 van 738

Volgende
Volgend artikel:

Het loon in de socio-culturele sector & non-profit

Het loon van een parlementslid: 3.200 euro netto

17 juli 2012
Wij vroegen Annemie Maes (44) uit Jette hoeveel zij verdient ...
Annemie Maes Annemie Maes (44), Jette
  • Beroep: Brussels parlementslid
  • Privé: samenwonend, 2 kinderen
  • Brutoloon: 6.626 euro
  • Nettoloon: 3.200 euro
  • Extra's: pensioensparen, onkostenvergoeding

Wat doe je voor job?

Als een van de zeventien Nederlandstalige parlementsleden in Brussel hou ik me vooral bezig met groen in de stad, mobiliteit en cultuur. Ik volg commissies, plenaire vergaderingen en controleer het werk van de Brusselse regering. Daarnaast spreken Brusselaars mij aan over concrete problemen: van glascontainers tot grote bouwprojecten.

Doe je je job graag?

Ja, omdat het gevarieerd werk is waarbij ik in contact kom met verschillende sectoren. Projecten en dossiers in de goede richting sturen, geeft me voldoening. Ik ben resultaatgericht ingesteld en zie mijn mandaat als een job van zeven op zeven. Dat weegt door op mijn familiaal en sociaal leven, maar dat weet je op voorhand.

Wat vind je van je inkomen?

Parlementsleden worden zeer goed betaald. Ik werk elke dag voor mijn mandaat, maar niet iedereen doet dat. Er is wel een probleem met al die extra vergoedingen voor parlementsleden. Alle mandatarissen van Groen! staan zo’n 25 procent af aan de partij.

Spaar je?

Een auto, kabeltelevisie of microgolfoven heb ik niet. Ik spaar nu meer omdat mijn levensstijl niet veranderd is: maandelijks zo’n 500 euro.

Wat is je grootste kost?

Mijn twee opgroeiende tieners. Hoe groter ze worden, hoe kostelijker. Een andere uitgavenpost is het ecologisch onderhouden van mijn woning.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan auto’s, dure kledij of luxegoederen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan alles wat met de fiets te maken heeft en cultuur.

Waar droom je van?

Van een leefbaar en kwaliteitsvol Brussel dat goed is voor alle Brusselaars, met veel fietsers en groen. Ik hoop dat Brussel het centrum van Europa wordt waar minderheden goed functioneren.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17588 andere jobs