Het loon van een verkoopbediende: 1.500 euro netto
We vroegen Christiane Crol (57) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Ik verkoop uurwerken en toebehoren op openbare markten, al 25 jaar lang. Daarnaast verzorg ik ook alle herstellingen. Op maandag sta ik in Zelzate, dinsdag in Zele, woensdag in Ertvelde, vrijdag en zondag in Gent (Vrijdagmarkt en Van Beverenplein).
Absoluut! Het is het mooiste beroep dat er is. Ik sta elke dag in de buitenlucht en heb heel veel sociaal contact. Er komen veel verschillende, maar ook heel wat vaste klanten. Daarbij hebben wij het voordeel dat bij ons niet alles snel moet gaan zoals aan de kassa’s van de warenhuizen. Wij hebben tijd.
Goh, het kan altijd beter natuurlijk … Het probleem is dat mijn inkomen zeer afhankelijk is van het seizoen en de weersomstandigheden. En in België zijn die, zoals iedereen wel weet, dikwijls verre van ideaal.
Nooit! Ik heb de stiel van kindsbeen af meegekregen. Mijn grootouders en ouders waren allemaal marktkramers, en na mijn legerdienst heb ik nooit iets anders meer gedaan. Met mijn attitude (nooit verlegen om een kwinkslag of een mopje) is een ander beroep ondenkbaar. (lacht)
Als ik het me kan permitteren, ja. Voor onverwachte en/of grote kosten.
Diesel en elektriciteit voor de auto en het verbruik op de markten. En op sommige plaatsen ook het standgeld.
Eigenlijk niet. De vaste kosten wegen het zwaarst door op mijn budget, en dat zijn kosten waar je nauwelijks op kan besparen. Als die allemaal kunnen betaald worden, vind ik dat er daarnaast niet echt rekening moet gehouden worden met de crisis. Mocht elke burger effectief gaan besparen, ligt de economie terug plat. Om het op zijn Vlaams te zeggen: geld moet rollen! En liefst op de openbare markten. (lacht)
Aan prullaria. Goedkope zaken doen mensen kopen, maar dikwijls is dat geen kwaliteit en veel zijn ze er dus niet mee.
Goederen voor de verkoop op de markt en zaken waar mijn gezin wel bij vaart: kleding, een beetje luxe en vrijetijdsbesteding.
Om met mijn gezin een reis te maken door Australië, een fantastisch land.
(mr)
We vroegen Christiane Crol (57) uit Mechelen hoeveel zij verdient ...
Carmen Van Hove (41) uit Brecht verdiende samen met haar man - een zelfstandige bakker - ongeveer 4.000 euro netto per maand. Jobat sprak met haar ...
Wat is het loon van de kapper van Karel De Gucht en Patrick Dewael? Michel Sfaxi (60) uit Brussel vertelt hoeveel hij verdient.
Ook techniekers hebben een curriculum vitae. Maar in zo’n cv benadrukken zij dan best hun technische skills en gevolgde opleidingen. Enkele tips.
De tijd dat enkel horecazaken zich konden beroepen op flexijobs, is voorbij.
Een interne communicatieverantwoordelijke dook tot voor kort louter bij grote bedrijven of multinationals op. Nu halen ook Vlaamse kmo’s ze in huis.
Hoeveel verdient de doorsnee Belgische bediende anno 2018? De laatste resultaten van het Salariskompas leveren het antwoord: het gemiddelde bruto maandloon in ons land bedraagt 3.510 euro. Hoeveel Belgen houden er netto meer dan 2.100 euro op over?
Zodra je niet langer loont ontvangt, kan je een uitkeringsaanvraag indienen bij een uitbetalingsinstelling.
“Ik ben 52 jaar, werk in de privé en wil voor de eerste keer tijdskrediet nemen. Kan dit?” Iris Tolpe geeft het antwoord ...