Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een lerares Spaans: 2.500 euro netto

We vroegen Lily Devos (53) uit Leuven hoeveel zij verdient ...
Lerares Spaans Lily Devos uit Leuven Lily Devos (53), Leuven
  • Privé: getrouwd, 1 zoon van 15 jaar
  • Beroep: lerares Spaans in het volwassenenonderwijs
  • Nettoloon: 2.500 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je werk?

Ik doe het heel graag. Mijn studenten zijn meestal heel gemotiveerd in de les, en ik leer ook veel van hen. Bovendien werk ik in een aangename school met toffe collega’s, al 27 jaar.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, ik vind het werk dat ik doe belangrijker dan het loonbriefje.

Spaar je?

Ik probeer toch wel een beetje opzij te zetten. Ik heb een paar spaarplannen, waaronder pensioensparen en een spaarplan voor mijn zoon. Naast die vaste dingen spaar ik ook nog wel, maar hoeveel hangt wat af van maand tot maand.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van ons huis en alle vaste kosten, en daarnaast ook gewoon het dagelijkse leven, eten en drinken zeg maar. En we gaan ook graag op reis. Dat zijn niet altijd grote of verre reizen, maar we doen dat wel geregeld. Af en toe met het vliegtuig, maar we nemen vaak ook wel de auto. Zo zijn we al een paar keer tot in Noord-Griekenland gereden. De autorit is op zich dan ook al boeiend.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Ik geef mijn geld niet zomaar uit, al gebeurt het wel eens dat ik iets koop dat ik niet voorzien had. Aan sommige zaken kan ik echt niet veel geld geven: een dure keuken bijvoorbeeld of een dure wagen. Buiten de reizen rijden we nauwelijks met de auto.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan dingen die ik heel mooi vind en boeken en kleren en schoenen. We gaan regelmatig naar de film en naar concerten. Wandelen en fietsen doe ik ook graag. Ook op reis is het leuk om dingen te ontdekken, mensen te bekijken en rond te trekken.

Wat zou je doen wanneer je een fikse loonsopslag krijgt of de lotto wint?

Misschien wat verdere reizen maken, ons huis afbetalen en structurele steun geven aan organisaties. Ik denk niet dat ik veel meer of anders zou doen dan nu, het zou alleen gemakkelijker zijn om minder te moeten nadenken voor we iets kopen.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook