Het loon van...
Vorige

1 van 760

Volgende

Het loon van een leerkracht en kok: 2.000 euro netto

We vroegen John Haenebalcke (43) uit Evergem hoeveel hij verdient ...
Leraar / kok John Haenebalcke uit Evergem John Haenebalcke (43), Evergem
  • Beroep: leerkracht en kok
  • Privé: getrouwd, 1 dochter
  • Brutoloon: 3.500 euro
  • Nettoloon: 2.000 euro
  • Extra’s: lerarenkaart

Wat doe je voor job?

Mijn hoofdjob is leraar in de Hotelschool in Gent. Ik leer de jongeren alle geheimen van de keuken: van een klassieke saus tot de nieuwe kooktrends. Maar ook de basis: we moeten hen eerst gewone tafelmanieren aanleren. Kinderen krijgen die van thuis duidelijk veel minder mee dan vroeger. In de maanden juli en augustus ben ik kok in mijn grillrestaurant De Esdoorn in Evergem.

Doe je je job graag?

Het is heel gevarieerd. Naast het klassieke lesgeven, verzorg ik met het zesde jaar grote banketten en volg ik de stages van onze leerlingen op. In de zomermaanden kan ik mijn eigen restaurant opendoen. Tot vier jaar geleden deed ik dat ook buiten de vakantiemaanden, maar dat was niet meer te combineren met lesgeven.

Wat vind je van je inkomen?

Dat vind ik oké. Alleen doordat ik niet vastbenoemd ben, verdien ik niet elke maand evenveel. In de vakantiemaanden daalt mijn loon, maar op jaarbasis is er geen verschil met de vastbenoemde collega’s. Voor het werk in het restaurant betaal ik me niets uit, alles gaat naar de nv.

Wat is je grootste kost?

De lening voor het restaurant.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik reis graag, en natuurlijk ga ik zelf ook graag eens eten. Onbewust ben ik ook op die momenten met mijn vak bezig. Je kijkt naar het interieur en ziet alle fouten ...

Waar droom je van?

Dat mijn leerlingen hun mannetje kunnen staan in de horeca. Een goede kok is daarom nog geen goede restauranthouder. Pas als de leerlingen op hun stage 14 uur per dag werken, beseffen ze wat de horeca is.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook