Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Het loon van een kinesitherapeut: 2.000 euro netto

We vroegen Pascale Cuigniez (49) uit Gent hoeveel zij verdient …
Pascale Cuigniez Pascale Cuigniez (49), Gent
  • Beroep: kinesitherapeut
  • Privé: getrouwd en 2 kinderen van 15 en 17 jaar
  • Brutoloon: 8.000 euro*
  • Nettoloon: 2.000 euro
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Ik ben kinesist en leid een groepspraktijk van 4 man, allemaal zelfstandigen. Drieëntwintig jaar geleden ben ik alleen begonnen, en dat is geleidelijk gegroeid. Hoe meer kinesisten erbij kwamen, hoe meer patiënten we kregen.

Doe je je job graag?

Absoluut, ik heb niet het gevoel dat ik werk. Het is een heel gevarieerde job. Zeker hier in de studentenbuurt in Gent met al die jongeren. Ook de combinatie van consultaties en huisbezoeken bevalt me enorm. De huisbezoeken doe ik met de fiets en tussendoor kan ik al eens inkopen doen.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden. Een kinesist verdient 20,75 euro bruto per patiënt, per uur komt dat ongeveer uit op 42 euro bruto. Ik ben eigenaar van de groepspraktijk, van mijn omzet moet ik dus alle kosten betalen(*). Dat maakt dat mijn nettoloon niet zo makkelijk te bepalen is.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, maar ik doe wel veel uren. Mijn uurloon is triestig. Ik werk van 8u15 tot 22u00 à 22u30. Over de middag ben ik twee uur vrij, dan kan ik gelukkig al eens een wasmachine insteken. Ook om 19u neem ik drie kwartier pauze om met het gezin te eten. Mijn sociaal leven lijdt daaronder, maar dat moet je erbij nemen.

Wat is je grootste kost?

De elektriciteit van 640 euro en een lening van 650 euro per maand. Onlangs heb ik ook dubbele ramen laten steken.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan duur gaan eten of op hotel gaan. Vorig jaar zijn we drie weken naar IJsland gegaan met de tent, en dan genieten we ervan om appelmoes te maken op een gasvuurtje.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een degelijk bankstel vind ik bijvoorbeeld belangrijk, dat gaan we niet in de Ikea halen.

Waar droom je van?

We hebben een oud huis dat we willen heropbouwen. Maar we moeten nog toestemming krijgen van de stad. We zouden er graag een kangoeroewoning van maken voor mijn ouders en eventueel voor ons later.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Anderen bekeken ook