Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een kinderverzorgster: 1.578 euro netto

Wij vroegen Kristel Boogaerts (39) uit Wilsele hoeveel zij verdient …
Kinderverzorgster Kristel Boogaerts (39), Wilsele
  • Beroep: kinderverzorgster
  • Privé: getrouwd, 2 kinderen
  • Brutoloon: 2.620 euro
  • Nettoloon: 1.578 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding

Wat doe je voor job?

Ik ben begeleidster van de babygroep van het kinderdagverblijf de Girafant in Leuven, een dagopvang voor kinderen van nul tot drie jaar. De kleinsten een leuke dag laten beleven, is mijn doel. Ik zorg er ook voor dat ze gestimuleerd worden op taal- en motorisch vlak.

Doe je je job graag?

Het is een uitdaging om de kinderen elke dag opnieuw te stimuleren in hun ontwikkeling. Daarvoor moet je telkens iets nieuws zoeken. Ik sta het liefst van al bij de baby’s omdat die nog echt zorg nodig hebben. Flesjes en eten geven, vind ik heel leuk. Een peuter kan je vertellen wanneer hij dorst heeft of moe is. Bij een baby moet je dat zelf aanvoelen, en dat is best spannend.

Wat vind je van je inkomen?

Dat is goed. In het begin verdien je iets minder, maar door mijn 21 jaar anciënniteit tikt het aardig aan.

Spaar je?

Ja, voor onze verbouwingen en onverwachte kosten zoals een autopanne.

Ja, voor onze verbouwingen en onverwachte kosten zoals een autopanne.

De aankoop van ons huis, en onze twee kinderen Jarno en Jitte.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan kleding, mode en sportgerief voor de kinderen. Jarno voetbalt, Jitte tennist en danst. Verder ook: met vrienden gaan eten of een weekendje weggaan. En onze jaarlijkse reis: één week all-in zodat ik eens niet moet koken en nergens moet aan denken.

Waar droom je van?

Ik zou graag iets minder werken en wat meer tijd voor mezelf hebben, om te sporten of af te spreken met vriendinnen. ’s Avonds is mijn kaars uit. Verder heb ik geen grote dromen: gezond blijven en kinderen die gelukkig zijn.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Dan stop ik één jaar met werken, zou ik reizen, onze verbouwing laten doen door een aannemer en een deel aan een goed doel geven. Kom op tegen Kanker bijvoorbeeld, want gezondheid vind ik heel belangrijk.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

25 oktober 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook