Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een ingenieur: 2.100 euro netto

We vroegen Tolga Büyük (28) uit Heusden-Zolder hoeveel hij verdient …
Tolga Büyük uit Heusden-Zolder, ingenieur Tolga Büyük (28), Heusden-Zolder
  • Beroep: ingenieur
  • Nettoloon: 2.100 euro
  • Extra: dagvergoeding in het buitenland en pensioensparen

Wat vind je van je inkomen?

Als ik kijk naar mijn opleiding of ik vergelijk met ex-klasgenoten dan verdien ik heel goed. Maar in principe heb ik wel een zwaardere job, ik moet voor het werk vaak reizen en extreem flexibel zijn. Ik rij ook elke dag naar het Nederlandse Veldhoven, ik werk bij ASML aan de machines om computerchips te maken. Bij ons werken nog honderd andere Belgen trouwens.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, daar denk ik niet aan. Ik doe mijn job van install engineer graag. We hebben ook een heel aangenaam team, het bestaat uit niet al te veel mensen en we vormen een hechte groep binnen het bedrijf. Een hart voor de zaak, zo zou je het kunnen omschrijven. Bovendien zie ik een stukje van de wereld door de vele professionele reizen.

Dus je bent veel in het buitenland?

Door de vele reizen voor het werk heb ik de smaak te pakken. In mijn vrije tijd ga ik graag naar verre bestemmingen. Het bedrijf is vrij flexibel naar mij toe, zoals zij dat ook van mij verwachten. Het komt wel eens voor dat als een opdracht in het buitenland is afgewerkt, ik er een vakantie aan kan breien in dat land of kan doorreizen naar een andere bestemming, wat alles een heel stuk goedkoper maakt.

Spaar je?

Ik probeer elke maand te sparen. Al zijn er natuurlijk maanden waarin dat minder goed gaat. Tijdens de eindejaarsperiode schoot er bijvoorbeeld niet veel over.

Wat is je grootste kost?

Mijn hobby’s zijn auto's en motoren, tegelijk ook mijn grootste uitgavenpost. Mijn wagen is altijd perfect onderhouden. De benzine om dagelijks naar Nederland te rijden, kost ook geld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Als ik in het land ben, ga ik elk weekend uit met vrienden.

(mr)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

8 februari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook