Het loon van...
Vorige

1 van 775

Volgende

Het loon van een diensthoofd Ruimtelijke Ordening en Milieu: 2.800 euro netto

We vroegen aan Greet uit Mortsel hoeveel zij verdient.
Greet (39) uit Mortsel
  • Beroep: diensthoofd Ruimtelijke Ordening en Milieu
  • Studies: Industrieel Ingenieur Bouwkunde en Ruimtelijke Planning
  • Privé: getrouwd, drie kinderen
  • Bruto maandloon: onbekend
  • Netto maandloon: € 2.800 netto
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Wat doe je als job?

Ik ben diensthoofd Ruimtelijke Ordening en Milieu bij de gemeente Edegem. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de ruimtelijke projecten binnen de gemeente. De ontwikkeling van nieuwe parken is daar een voorbeeld van. Zo vernieuwen we momenteel het Hof Ter Linden, door onder andere de voet- en fietswegen in het gebied aan te leggen en het kasteel en de koetshuizen te restaureren. Ook de herontwikkeling van de site van Agfa Gevaert staat nog op het programma. Ik ben van het begin tot het einde mee verantwoordelijk voor die projecten, van idee tot uitvoering.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job zeker graag. Mijn werk is heel gevarieerd: ik ben vaak bezig met de projecten zelf, maar ik sta ook aan het hoofd van een team, dus er komen een hoop personeelskwesties bij. Het liefst hou ik me bezig met de inhoudelijke dossiers, het projectwerk zelf dus.

Wat vind je van je loon?

Mijn loon vind ik zeker ok. Ik kan zelf mijn uren bepalen, waardoor mijn werk en gezinsleven mooi in balans zijn. Ik vind vooral de inhoud van de job fijn en ik woon heel dicht bij mijn werk. Die combinatie maakt het voor mij erg interessant.

Hoeveel uren werk je per week?

38 uren per week. Die uren zijn flexibel in te vullen. Doorgaans is het een nine-to-fivejob, maar dat hoeft niet. Uiteraard zijn er ook avondvergaderingen, infoavonden rond projecten en bezoeken aan de buurt om uitleg te geven. Die uren kan ik zelf compenseren door bijvoorbeeld de dag erna iets later te beginnen of op woensdagnamiddag thuis te zijn bij de kinderen.

Spaar je?

Ik kan zeker sparen. Ik zet elke maand geld opzij, en doe daarnaast aan pensioensparen.

Wat is je grootste kost?

Dat zal de afbetaling van ons huis zijn.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Geld uitgeven aan dure dingen als een auto vind ik moeilijk. Een nieuwe wagen kopen, vind ik geldverspilling. Dan kies ik liever voor een tweedehands exemplaar.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef graag geld uit aan belevenissen. Op reis gaan, afspreken met vrienden, naar een concert gaan. Niet de materiële dingen, maar activiteiten en leuke momenten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou niets voor mezelf willen kopen, want dat interesseert mij niet, en ik zou ook zeker blijven werken. Ik wil me blijven nuttig maken. Met het geld zou ik een project opzetten dat voor anderen een meerwaarde kan betekenen. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal teveel met onszelf bezig zijn en gefocust zijn op ons eigen leven. Terwijl je samen veel meer kan bereiken. Dus ik zou een dergelijk project uitwerken – in de stijl van cohousing – waar mensen de handen in elkaar slaan om samen verder te komen. Een kasteel voor iedereen?

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

7 juni 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook