Het loon van...
Vorige

1 van 758

Volgende

Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

8 december 2020
rijkste mens
Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? Die vraag moeten de tien rijkste mensen ter wereld zich niet stellen. Met hun rijkdom kunnen ze kopen wat ze maar willen, want geld hebben ze alvast genoeg.

Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral: hoeveel miljard euro zijn ze waard? Een overzicht...

Jeff Bezos

1. Jeff Bezos

De rijkste mens ter wereld? Dat is de oprichter van Amazon: Jeff Bezos. Hij heeft een vermogen van zo’n 154,2 miljard euro. Wat begon als een kleine e-commerce in Bezos’ garage, eindigde als de grootste webwinkel aller tijden. Na 23 jaar werd het harde werk en de slimme zetten van de Amerikaan beloond: in 2018 mocht hij zich voor het eerst de rijkste mens ter wereld noemen. Nog een leuk weetje: Jeff Bezos is de eerste man ooit die de kaap van 1 miljard Amerikaanse dollar bereikte.

Bernard Arnault

2. Bernard Arnault

Bernard Arnault is een Franse zakenmagnaat, investeerder, fervente kunstverzamelaar en de man die momenteel aan het roer staat bij Louis Vuitton Moët Hennesy. Waar er drie jaar geleden nog geen spoor van hem in de top tien van rijkste mensen ter wereld te bespeuren was, pronkt hij in 2020 met 118,5 miljard euro op de tweede plek. Dat hij onlangs bijna alle aandelen van Christian Dior wist te bemachtigen, zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Elon Musk

3. Elon Musk

Deze in Zuid-Afrika geboren ondernemer kent iedereen als CEO van automerk Tesla en oprichter van ruimtetransportbedrijf SpaceX. Elon Musk is weliswaar ook de medebedenker en -oprichter van Zip2, aanbieder van online stadsgidsen, én hij werkte mee aan het succes van het online betaalsysteem PayPal. Al die zaken hebben hem natuurlijk geen windeieren gelegd. Met een totale waarde van 106,1 miljard euro pronkt hij dan ook op de derde plaats in deze lijst.

Bill Gates

4. Bill Gates

Hij is lange tijd de rijkste van allemaal geweest, maar tegenwoordig moet Bill Gates zich tevreden stellen met de vierde plek, met een vermogen van 98,1 miljard euro op zijn naam. De Amerikaanse oprichter van het wereldberoemde Microsoft boekt al sinds 1975 grote successen binnen de IT-wereld. De laatste tijd focust hij zich weliswaar vooral op de Bill & Melinda Gates Foundation, een goed doel dat hij zo’n twintig jaar geleden samen met zijn vrouw oprichtte.

Mark Zuckerberg

5. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg wordt vaak in één adem genoemd met Facebook. Als oprichter wist hij met zijn socialemediabedrijf een fortuin van maar liefst 86,9 miljard euro te vergaren. Waar een simpel idee in een studentenkamer aan de Harvard University toch niet toe kan leiden? Wel, 2 miljoen likes wereldwijd, elke minuut opnieuw!

Warren Buffet

6. Warren Buffet

Dat beleggen de sleutel is tot rijkdom, bewijst de Amerikaanse ondernemer en CEO van Berkshire Hathaway, Warren Buffet. Met een vermogen van 71,6 miljard euro mag hij zichzelf de zesde rijkste mens op aarde noemen. Wist je trouwens dat Buffet nog steeds in het huis woont dat hij kocht vóór hij miljardair, en zelfs miljonair werd?

Larry Page

7. Larry Page

Lawrence Edward Page – kortweg Larry – is een Amerikaanse computerwetenschapper, internetondernemer en medeoprichter van Google. Momenteel staat hij aan het roer van Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google. Met 66,1 miljard euro op zak, mag Page zich de zevende rijkste mens ter wereld noemen.

Larry Ellison

8. Larry Ellison

Op de achtste plaats? Larry Ellison, de oprichter van het succesvolle software- en technologiebedrijf Oracle, dat in 1977 het levenslicht zag. Met 136.000 werknemers, weet je meteen dat Oracle goede zaken doet. Dat zie je trouwens ook aan de bankrekening van Ellison: 65,9 miljard euro.

Sergey Brin

9. Sergey Brin

Op plaats negen prijkt Sergey Brin, partner in crime van Larry Page en dus medeoprichter van Google. Op zijn bankrekening? Een mooie 64,1 miljard euro. In 2008 investeerde hij bijna 4 miljoen euro in Space Adventures, dat toeristen de ruimte instuurt.

Amancio Ortega

10. Amancio Ortega

Ga je weleens in shoppen bij Massimo Dutti, Pull & Bear, Zara of Bershka? Dan vul je de zakken van Inditex-oprichter Amancio Ortega, die met een vermogen van 63,3 miljard euro deze top tien afsluit. Met meer dan 7.000 winkels over de hele wereld, verdient Ortega jaarlijks meer dan 330 miljoen euro aan dividenden.

AVE_tiensesuiker

En de rijkste Belg is … Erik Wittouck

De rijkste Belg kan nog lang niet tippen aan de tien rijkste mensen op aarde, maar met zijn 6,6 miljard euro is Erik Wittouck toch aardig op weg. De naam komt je misschien niet bekend voor, maar de 72-jarige Belg komt uit een Brusselse familie die in de 19de eeuw goed boerde met de Tiense suikerraffinaderij. Bijna dertig jaar geleden verkocht Wittouck de suikerfabriek voor 945 miljoen euro. Een groot deel van dat bedrag investeerde hij in tal van bedrijven op de beurs van Wall Street, waaronder Weight Watchers.

(dt/em/kv) - Bron: Forbes - Foto’s: AFP / AP / Reuters / Oracle PR Hartmann Studios / RR / BelgaImage

Opgelet: bovenstaande lijst is een momentopname in de top 10 van Forbes. Deze evolueert elke dag en is live te volgen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook