Diploma's
Vorige

1 van 147

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel levert een extra diploma op?

Met welk diploma word je miljardair?

Met welk diploma word je miljardair
Je bent geen stervoetballer die een transfer versierde naar de Emiraten, maar wilt het toch schoppen tot miljardair? Dan duik je maar beter in de boeken. Maar met welke studies is de kans op zorgeloze zwempartijen in het geld nu het grootst? Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes zocht het uit.

Allereerst deze flinke korrel zout: niet elke miljardair heeft een diploma op zak. Zo is het op het reüniefeestje van Harvard University tevergeefs zoeken naar Bill Gates en Mark Zuckerberg, al jarenlang vaste klanten in de lijstjes met rijkste mensen ter wereld.

In de wetenschap dat uitzonderingen de regel bevestigen, ging Forbes toch op zoek naar een parallel tussen studierichtingen en uitpuilende bankrekeningen. En het moet gezegd: er zijn wel degelijk enkele opvallende tendensen.

Wil je meer verdienen? Dan blijkt een diploma cruciaal

Zoek- én geldmachines

Het doelwit van de studie: de 35 rijkste Amerikaanse miljardairs. Maar liefst negen onder hen behaalden een doctoraat Electrical Engineering. In het Vlaams: ingenieur in de elektrotechniek. Een beschikbare richting aan zowat elke grote Belgische universiteit.

De meest klinkende naam? Eric Schmidt. De CEO van Google heeft intussen een slordige 16,2 miljard dollar onder zijn matras liggen. En met 4,2 miljard dollar slaapt ook Garmin-bezieler Min Kao levenslang op twee oren.

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Computer says yes!

Of informatici nog steeds tot de rijksten der aarde behoren? Wees maar zeker! Zes van de 35 grootgeldbezitters hebben een diploma in Computer Science. Charles Simonyi geeft het je op een overzichtelijk briefje: de geestelijke vader van Microsoft Word en Excel spaarde al 7,7 miljard dollar bij elkaar.

Nog eens zes miljardairs uit de rijkeluis-sheet studeerden af in een biologische richting. Zo vergaarde huidig Apple-kopstuk Art Levinson intussen een stevig appeltje voor de dorst. Verder zijn schei- en natuurkundigen het best vertegenwoordigd in het eliteclubje van Forbes.

Ontdek: De 20 ultieme tips om rijk te worden
Gelukkig met wat je verdient?

Lurie of apekool?

Volg of ambieer jij geen enkele van de vijf genoemde opleidingen? Geen paniek! Je uiteindelijke verdienmodel hoeft niet noodzakelijk in het verlengde te liggen van wat je op de universiteitsbanken leerde.

Neem nu Jeffrey Lurie. De professor social policy vergaarde een fortuin door de aankoop van NFL-team The Philadelphia Eagles. Zijn visie: “Het maakt niet uit welke richting je studeert. Alles draait om analyse, ongeacht het veld waarin je je bevindt!”

Een wijsheid als een koe, die wij maar al te graag fijn grazen tot ons eigen motto: doe vooral wat je graag doet, want gelukkig zijn in je studies en je job is van onschatbare waarde.

Extra: Welke 5 soorten rijke mensen zijn er?

(ZINNIG) - Bronnen: Forbes / Manners

5 juli 2023

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook