Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een supply chain director?

De 10 best betaalde actrices ter wereld

De 10 bestbetaalde actrices ter wereld
Welke sterren schitteren niet alleen helder op het grote en kleine scherm, maar doen ook hun bankrekening fonkelen? Niet toevallig de actrices die vaak al decennialang aan de weg timmeren. Maak je op voor een top 10 vol beroemdheden van wie de levens zelf ook lezen als een filmscript.
Nicole Kidman

10. Nicole Kidman

Haar nettowaarde? 250 miljoen dollar. Dat had ze ongetwijfeld nooit gedacht toen ze haar eerste acteerstappen zette in het jeugdtheater in Australië. Een bewijs dat ze als klein meisje al precies wist waar haar dromen lagen.

Kidman gaf zelfs haar studies op voor haar acteercarrière. Een goede zet. Intussen speelde ze al meer dan 100 rollen. Van nichefilms tot kaskrakers zoals ‘Aquaman’. Ook op het kleine scherm scoorde ze. Voor haar rollen in ’Big Little Lies’ en ’Nine Perfect Strangers’ rijfde ze 1 miljoen dollar per aflevering binnen. Dat tikt vlot aan.

CHECK: Welke 5 soorten rijke mensen zijn er?
Michelle Pfeiffer

9. Michelle Pfeiffer

Met netto 250 miljoen dollar is ze ook een grootverdiener. Pfeiffer is een multitalent. Ze kreeg lof voor zowel komische, dramatische als romantische rollen. En ze heeft bovendien een dijk van een stem. Zo verdiende ze veel geld aan de soundtracks van films zoals ’The Fabulous Baker Boys’ en ’Hairspray.

Recent duikte ze op in de ‘Ant Man’-films. Ze investeerde de jongste jaren ook slim in grootse vastgoedprojecten én bracht een succesvol parfummerk op de markt: Henry Rose. Vernoemd naar haar twee kinderen.

Julia Roberts

8. Julia Roberts

Netto ook zo’n 250 miljoen dollar. De vrouw met de meest innemende glimlach van Hollywood is een icoon van romcoms. Denk maar aan ‘Pretty Woman’ of aan ‘Notting Hill’ waar ze Hugh Grant van zijn sokken blies.

Haar fortuin komt niet alleen uit bioscoophits. Ook reeksen die scoren op televisie en via streamingdiensten – zoals ‘Homecoming’ – leveren haar geen windeieren op. De jongste jaren raakt ze ook steeds meer bekend als producer. Haar productiebedrijf Red Om Films doet vaak de kassa rinkelen.

Extra: Waarom stoppen al die rijken niet gewoon met werken?
Julia Louis-Dreyfus

7. Julia Louis-Dreyfus

Nettowaarde: circa 250 miljoen dollar. Haar naam zegt je misschien niet meteen iets, tenzij je een grote fan bent van de sitcom ‘Seinfeld’. Daar speelde ze jarenlang de rol van Elaine. In de Verenigde Staten is Louis-Dreyfus een televisie-icoon. Ze won maar liefst elf Emmy’s. Je zag haar mogelijk ook in hitreeksen zoals ‘Veep’ op HBO.

Tegenwoordig tovert het Marvel-universum heel wat dollars op haar rekening. Zowel ‘The Falcon and the Winter Soldier’, ‘Black Widow’ als de nieuwe film ‘Thunderbolts’ dragen bij tot haar plek op deze lijst.

Jessica Biel

6. Jessica Biel

Nettowaarde: 250 miljoen dollar. Ze brak door als tienerdochter in de langlopende tv-reeks ‘7th Heaven’, maar is intussen uitgegroeid tot een veelzijdige actrice. Op het grote doek vertolkte ze al een variatie aan rollen. Van drama’s als ‘The Illusionist’, over komische films zoals ‘I now Pronounce You Chuck & Larry’ tot actiefilms zoals de remakes van ‘The A-Team’ en ‘Total Recall’.

De reclamedeals met Revlon en L’Oréal deden haar rekeningen extra blinken. Samen met ‘hubby’ Justin Timberlake heeft ze ook een neus voor investeringsprojecten.

Jennifer Aniston

5. Jennifer Aniston

Nettowaarde: 320 miljoen dollar. Ze heeft zich natuurlijk onsterfelijk gemaakt als Rachel in ‘Friends’. Toen de sitcom een wereldsucces werd, krikte ze haar loon op van 22.500 naar 1 miljoen dollar … per aflevering.

Ook vandaag nog – jaren nadat de show is gestopt – ontvangen de Friends-acteurs jaarlijks nog zo’n slordige 20 miljoen dollar aan royalty’s. Naast haar filmrollen, reclame-inkomsten en een eigen lijn van haarproducten, ontvangt Aniston ook royale cheques voor ‘The Morning Show’ op Apple TV+.

Ontdek: De 20 ultieme tips om rijk te worden
Victoria Principal

4. Victoria Principal

In de jaren 80 speelde ze de rol van Pamela, vrouw van de steenrijke Bobby Ewing in ‘Dallas’. Vandaag is ze zelf steenrijk met een netto fortuin van 350 miljoen dollar. Op het hoogtepunt van haar roem castte ze zichzelf in zes televisiefilms van haar eigen productiebedrijf.

Ze bleek ook succesvol te zijn in ondernemen: onder andere in de beauty- en fitnesssector. Voorts lanceerde ze een langlopende lijn van schoonheidsproducten: Principal Secret én schreef ze verschillende bestsellers. Victoria: de naam betekent niet voor niets ‘de overwinnaar’.

Jennifer Lopez

3. Jennifer Lopez

Jazeker, ook J.Lo mag in deze lijst niet ontbreken. Want naast een succesvolle zangeres scoort ze ook de ene hit na de andere als actrice. Niet slecht voor iemand die school opgaf om een carrière als … danseres uit te bouwen. Haar eerste miljoen dollar verdiende ze met de biopic ‘Selena’. Dat inspireerde haar om het als zangeres te maken.

En, ja hoor, ook als producer scheert ze hoge toppen. Haar langlopende contracten met designerparfums en haar internationale tours zorgen ervoor dat de teller vandaag op 400 miljoen dollar staat.

Mary-Kate en Ashley Olsen

2. Mary-Kate en Ashley Olsen

Een half miljard dollar? Niet slecht voor de tweeling die als baby startte in de sitcom ‘Full House’. Waar ze samen gestalte gaven aan één personage: Michelle Tanner. Ook als tieners bleven de rollen zich opstapelen: zowel in films als televisieseries. Toen ze 18 werden, richtten de Olsen twins meteen een eigen productiehuis op: Dualhouse.

Ze verdienden veel geld aan merchandising en de jongste jaren ook aan hun kledinglijnen: van mode voor warenhuizen als Walmart en JCPenney tot hun exclusieve collectie The Row.

Jami Gertz

1. Jami Gertz

Een beetje verrassend voor niet-Amerikanen: deze lijst wordt aangevoerd door een Amerikaanse actrice met een niet zo klinkende naam. Jami Gertz is maar liefst 3 miljard dollar waard. Ze speelde rollen in ‘ER’, Ally McBeal, ‘Entourage’ en veel iconische films uit de jaren 80 zoals ‘Less Than Zero’ en ‘The Lost Boys’.

De grote brok van haar kapitaal komt uit zakelijke investeringen, samen met haar man, een hedge fund manager. Met hem is ze ook eigenaar van het NBA-basketbalteam Atlanta Hawks en het baseballteam Milwaukee Brewers.

Lees ook: De 20 bestbetaalde jobs ter wereld

(ZINNIG) - Bron: CareerAddict

8 maart 2023
Anderen bekeken ook