Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 275

Volgende
Volgend artikel:

Brussel betaalt het best

De 20 bestbetaalde jobs ter wereld

bestbetaalde jobs
Inspiratie nodig voor je volgende carrièreswitch of jobhop? Deze beroepenlijst met de 20 bestbetaalde jobs ter wereld bezorgt je misschien wel een aha-erlebnis!

Meerdere factoren

Wie een nieuwe job of uitdaging zoekt, laat die keuze vaak afhangen van een aantal factoren. Is het een leuke job? Maakt het mij gelukkig? Geeft het mij professionele voldoening… en betaalt het goed?

De definitie van een goed loon is voor iedereen anders. Wat voor de één een laag loon is, is voor de ander ruim voldoende. Maar wie zich totaal geen financiële zorgen wil maken, kan best een job zoeken met een rijkelijke verloning.

Top 20 bestbetaalde jobs

Op een dag vind je de bestbetaalde job van je leven… en dan ben je weg natuurlijk! HR-softwareontwikkelaar Payscale deed op basis van salarisgegevens een onderzoek naar de 20 bestbetaalde jobs ter wereld. Dit is de lijst.

20. Investeringsbankier

Ben je goed in wiskunde? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Beeld je een afwisselende job in waarbij je zowel financieel marktonderzoek doet, rapporten maakt en financiële analyses bestudeert en uitvoert.

19. Universitair docent

Ben je gebeten door een specifiek onderwerp en wil je je kennis graag op academisch niveau delen met studenten? Ga dan voor een carrière als hoogleraar. Naast het lesgeven aan de universiteit leid je ook seminaries en onderzoeken.

18. Senior software-ingenieur

Digitaal wordt het nieuwe normaal… en daar is heel wat ingenieuze software voor nodig. Jij bent de M/V/X waarop ze rekenen.

Solliciteer! Deze bedrijven zijn op zoek naar een senior software-ingenieur…

17. Computer hardware-ingenieur

Naast ingenieuze software is er ook ingenieuze hardware nodig. Hiervoor ontwikkel je computersystemen die je vervolgens test, analyseert en desnoods bijstuurt.

Iets voor jou? Bekijk de actuele vacatures…

16. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Zowel letterlijk als figuurlijk een hoogvlieger wat carrière betreft. Je ontwerpt vliegtuigen, satellieten en ruimtevaartuigen met een hoogstaand loon als bedankje.

Go for happy! Hier kan je als luchtvaartingenieur aan de slag…

15. Senior datawetenschapper

Werk je graag met cijfers en ben je analytisch ingesteld? Dan kun je die vaardigheden volop gebruiken om data en algoritmen te analyseren. Hiermee help je bedrijven in heel wat sectoren om nog efficiënter te werken.

14. Petroleumingenieur

De petroleumsector blijft een aantrekkelijke sector om in te werken. Als petroleumingenieur ontwikkel je technologie om olie en gas zo efficiënt mogelijk te ontginnen. Extra pluspunt: je reist de hele wereld rond om onderzoek te doen.

13. Apotheker

Als apotheker bereid je medicijnen die je vervolgens verdeelt in de apotheek. Daarnaast adviseer je patiënten over het juiste gebruik van medicatie. Een erg belangrijke schakel in de gezondheidszorg.

Jouw expertise? Bekijk de openstaande vacatures voor apothekers…

12. Vliegtuigpiloot

Om je vliegbrevet en medisch certificaat te behalen moet je een best pittige opleiding volgen. Zowel fysiek als mentaal ben je een hoogvlieger en dat vertaalt zich in een hoogstaand loon.

11. Luchtverkeersleider

Als luchtverkeersleider zorg jij voor het coördineren en begeleiden van de vliegtuigen die opstijgen en landen.

10. Marketingmanager

Hierbij analyseer je marketingcampagnes en houd je de budgetten in het oog. Ook zorg je, samen met je team, voor doordachte promotiestrategieën die scoren.

Ben jij de gedroomde marketingmanager? Solliciteer vandaag nog!

9. Bedrijfsjurist

Je adviseert bedrijven over hun wettelijke rechten en plichten. Concreet: juridische kwesties zoals aansprakelijkheid, eigendom, contracten en werkgelegenheid.

Aan de slag als bedrijfsjurist? Go for happy!

8. IT-systeembeheerder

Jouw kerntaak is het beheren en beschermen van kantoornetwerken tegen hackers en malware. Daarnaast onderhoud je de soft- en hardware en ben jij diegene die ze bellen bij een technisch computerprobleem.

Ben jij IT-systeembeheerder? Deze bedrijven zijn naar jou op zoek…

7. Engineering Manager

Als Engineering Manager draag je, in samenspraak met de Managing Director, de volledige verantwoordelijkheid voor heel wat engineeringprojecten.

Solliciteer! Raadpleeg de openstaande jobs voor engineering managers…

6. Baas

Ook bekend onder de naam CEO. Een goede baas is een leider die goede zakelijke managementvaardigheden heeft en die ook goed kan communiceren. Dat verdient een goed loon.

5. Tandarts

Je behandelt tandproblemen en voert kleine ingrepen uit. Daarnaast adviseer je patiënten over tandheelkundige zorg en een efficiënte mondhygiëne.

Gezocht: Een job als tandarts, bij jou in de buurt…

4. Orthodontist

Gespecialiseerde vorm van tandheelkunde. Zij reconstrueren het gebit en de kaken, al dan niet met een beugel.

Gevonden! Openstaande vacatures voor orthodontisten…

3. Arts

Van huisarts tot gespecialiseerde arts: met hun kennis en vaardigheden helpen en begeleiden ze patiënten in het genezingsproces.

Zit dit beroep je in het bloed? Bekijk het actuele vacatureaanbod…

2. Chirurg

Deze hoog aangeschreven medische professionals voeren chirurgische ingrepen uit en begeleiden patiënten in hun postoperatieve periode.

1. Anesthesist

Deze artsen specialiseren zich in het doseren en toedienen van pijnstillers en verdovingsmiddelen voor een operatie. Het leven van een patiënt ligt grotendeels in hun handen.

De weg naar succes! Bekijk de openstaande jobs in anesthesie…

(mr)

10 september 2020
Anderen bekeken ook