Het loon van...
Vorige

1 van 870

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in de horeca?

Dit zijn de 10 best betaalde sportmannen

10 best betaalde sportmannen
Wie goed werkt, verdient het om goed betaald te worden. Ook succesvolle topsporters die extreem uitblinken in hun discipline verdienen een – al dan niet extreem - hoog loon. Dit zijn de 10 grootverdieners onder de sportmannen.

All-in vergoeding

First things first: het opgegeven totaalbedrag omvat alle inkomsten van het jaar 2022 en is de som van het verdiende loon, de eventuele bonussen, het prijzengeld en alle inkomsten die via sponsorcontracten werden binnengehaald (bv. optredens, licentie, merchandising, …). Met makelaarskosten of belastingen werd bij deze berekening geen rekening gehouden.

Ontdek: De 20 ultieme tips om rijk te worden

De Top 10

Lionel Messi

1. Lionel Messi (Argentinië) – VOETBAL – 130 miljoen dollar

Ondanks zijn bescheiden lichaamslengte van 1m70 wordt Lionel Messi algemeen toch beschouwd als de grootste voetballer aller tijden. Deze Argentijnse aanvaller won 6 maal de Europese Gouden Schoen en werd al 7 keer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Een indrukwekkend cv dus dat de nodige verloning verdient.

Concreet: in 2022 verdiende hij in totaal 130 miljoen dollar waarvan 75 miljoen dollar op het veld en 55 miljoen dollar via sponsoring door o.a. Huawei, Pepsi en Adidas.

LeBron James

2. LeBron James (VS) – BASKETBAL – 121,2 miljoen dollar

Ondanks zijn talent voor American football koos hij in z’n jeugd toch voor basketbal. Deze keuze heeft hem alvast geen windeieren gelegd: door zijn verzameling awards, titels en Olympische medailles heeft hij heel wat sportieve hoogtepunten beleefd die het nodige geld in het laatje brachten. Ook in 2022 was hij een grootverdiener.

Concreet: 41,2 miljoen dollar op het veld en 80 miljoen dollar via sponsoring door o.a. Coca Cola, Intel en Nike.

Cristiano Ronaldo

3. Cristiano Ronaldo (Portugal) – VOETBAL – 115 miljoen dollar

Ondanks zijn turbulente jeugd (hij was een ongewenst kind van een vader die alcoholist was en een moeder die de eindjes moeilijk aan elkaar kon knopen) groeide Cristiano Ronaldo uit tot de superster die hij vandaag is. Niet alleen zijn uitzonderlijk voetbaltalent heeft hem zover gebracht, ook zijn zakelijk inzicht heeft hem heel wat succes en geld opgeleverd.

In zijn geboortestreek op het Portugese eiland Madeira zijn ze maar wat fier op hun streekgenoot, vandaar het CR7 museum (CR7 = zijn initialen en z’n speelnummer) en de luchthaven die naar hem vernoemd werd. Dat hij graag in the picture staat en uitpakt met zijn succesvolle levensstijl wordt hem niet altijd in dank afgenomen.

Ondanks de sporadische afgunst geniet hij met volle teugen van het leven, wat zeker niet zo moeilijk is met zijn jaarlijkse inkomsten. Concreet: in 2022 verdiende hij 60 miljoen dollar op het veld en 55 miljoen dollar via sponsoring door o.a. Nike, Herbalife en Tag Heuer.

Extra: De 10 best betaalde acteurs ter wereld
Neymar Jr.

4. Neymar Jr. (Brazilië) – VOETBAL – 95 miljoen dollar

Deze Braziliaanse superster staat niet alleen bekend voor zijn kleurrijke kapsels en zijn relaxte manier van spelen, ook de vele doelpunten die hij scoort maken indruk. Momenteel speelt hij bij Paris Saint-Germain (FR) waar hij samen met die andere grootverdiener Lionel Messi de pannen van het dak speelt. 2022 was ook voor hem een goed jaar.

Concreet: 70 miljoen dollar op het veld en 25 miljoen dollar via sponsoring van o.a. Puma, Panasonic en Volkswagen.

Stephen Curry

5. Stephen Curry (VS) – BASKETBAL – 92,8 miljoen dollar

Als zoon van de bekende Amerikaanse basketspeler Dell Curry leerde hij al vroeg de kneepjes van het vak. Zijn talent en inzet zorgden ervoor dat hij tweemaal de NBA Most Valuable Player Award op z’n schouw mocht zetten en dat hij met z’n toenmalig team Golden State Warriors 4 maal kampioen werd.

Ook op de wereldkampioenschappen basketbal van 2010 en 2014 won hij goud. Een succesvolle basketbalspeler dus die dankzij de uitroeping tot NBA All-Star Game MVP ook in 2022 langs de kassa mocht passeren.

Concreet: 45,8 miljoen dollar op het veld en 47 miljoen dollar via sponsoring van o.a. Under Armour, Chase, Sony Pictures, Palm en Rakuten. Wist-je-datje: als diepgelovige Amerikaan investeert hij in zijn eigen christelijk sportkledingmerk Active Faith.

Kevin Durant

6. Kevin Durant (VS) – BASKETBAL – 92,1 miljoen dollar

Met een lichaamslengte van maar liefst 208 cm is hij letterlijk een grote grootverdiener in de Amerikaanse basketbalwereld. Zijn erelijst is er eentje om U tegen te zetten en het bijbehorende loon ook.

In 2022 verdiende hij niet alleen een mooie cent op het veld (42,1 miljoen dollar) maar ook daarnaast: lucratieve sponsordeals met o.a. FootLocker, Nike en 2K sports zorgden voor zo’n 50 miljoen dollar aan extra inkomsten.

Wist-je-datje: Kevin Durant wordt vertegenwoordigd door NBA sportmakelaar… Jay Z. Deze hiphopster heeft sinds 2013 met Roc Nation Sports ook een eigen sportmanagementbureau waar hij ondertussen heel wat bekende sportlui zoals Kevin Durant (en onze Kevin De Bruyne) in z’n database heeft zitten.

CHECK: De 20 best betaalde jobs ter wereld
Roger Federer

7. Roger Federer (Zwitserland) – TENNIS – 90,7 miljoen dollar

Deze Zwitserse toptennisser was in zijn carrière maar liefst 310 weken de nummer 1 van de wereld. Met zijn grandslamtitels op o.a. Wimbledon en de Australian Open was Federer jarenlang een vaste gast in het sportnieuws op tv. Na een aantal blessures besloot hij eind 2022 om te stoppen als professioneel tennisspeler. Toch betekent dit niet dat hij geen inkomsten meer heeft.

Naast de “bescheiden” 700.000 dollar die hij tijdens zijn laatste strijd op het veld verdiende, kreeg hij in 2022 maar liefst 90 miljoen dollar op z’n bankrekening gestort door gulle sponsors zoals o.a. Rolex, Credit Suisse en Mercedes-Benz. Een mooi aanvullend pensioen dus.

Saul “Canelo” Alvarez

8. Saul “Canelo” Alvarez (Mexico) – BOKSEN – 90 miljoen

Met slechts 2 nederlagen op 61 matchen is Saul Alvarez geen katje om zonder (boks)handschoenen aan te pakken, al moet deze Mexicaan in deze top 10 vooral opboksen tegen basketbalspelers en tennissers. Als WBC, WBA, IBF en WBO super-middengewicht kampioen heeft hij zeker zijn plaats verdiend in dit overzicht.

Met een totaalbedrag van 90 miljoen dollar heeft hij in 2022 al een mooi bedrag bijeen gebokst. Dit heeft hij vooral te danken aan een aantal succesvolle gevechten en een bijzonder goed betaalde overeenkomst met sport streaming provider DAZN.

Concreet: 90 miljoen dollar op het veld en 5 miljoen ernaast.

Tom Brady

9. Tom Brady (VS) – AMERICAN FOOTBALL – 83,9 miljoen dollar

22 seizoenen in de National Football League (NFL), 3x uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player) en 7x de Super Bowl gewonnen: deze geboren Californiër is logischerwijs één van de best betaalde spelers in de Amerikaanse NFL.

Slecht nieuws voor de fans: Tom Brady is sinds dit jaar officieel met pensioen. Niet dat hij zich zal vervelen: met zijn verschillende bedrijven zoals een eigen fitnessprogramma (TB12 sports) en een tv-productiebedrijf (Religion of Sports) zijn z’n dagen (en zijn bankrekening) meer dan gevuld. Ook als commentator bij NLF matchen verdient hij een aardige cent bij en kan hij zijn kennis en expertise delen met de wereld.

Concreet: in 2022 verdiende hij 31,9 miljoen dollar op het veld en 52 miljoen dollar via nevenactiviteiten.

Giannis Antetokounmpo

10. Giannis Antetokounmpo (Griekenland) – BASKETBAL – 80,9 miljoen dollar

Als zoon van Nigeriaanse immigranten in Griekenland lag het niet voor de hand dat hij ooit een succesvolle basketbalster zou worden. Toch bracht zijn talent en inzet hem waar hij hoort: aan de top. Momenteel speelt hij in de NBA voor de Milwaukee Bucks en dat levert hem in 2022 ook behoorlijk wat bucks op.

Concreet: 80,9 miljoen dollar in totaal waarvan 39,9 miljoen dollar op het veld en 41 miljoen dollar ernaast.

Lees ook: Dit zijn de 10 best betaalde sportvrouwen

(fd)

29 maart 2023
Anderen bekeken ook