Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 375

Volgende
Volgend artikel:

Zo krijg je opslag in 9 simpele stappen

8 jobs die je een miljonair kunnen maken

miljonair gestrikt
"Geld maakt niet gelukkig"… Zij die het toch een kans willen geven, kiezen best de juiste job. Deze 8 beroepen kunnen je, met wat geluk, misschien wel miljonair maken!

Maak de juiste keuze

Om miljonair te worden, kun je jammer genoeg nog geen doeltreffende cursus, workshop of webinar volgen. Wél kun je een beroep kiezen of opleiding volgen waarmee je, met wat geluk, misschien wel miljonair kan worden. Let wel: het juiste beroep is ook niet alles. Je hebt bij voorkeur het nodige zelfvertrouwen en lef én je bent bereid om vele uren hard te werken. Een portie geluk geeft je het laatste duwtje richting jouw eerste miljoen.

8 rijkelijk betaalde beroepen

Sommige beroepen betalen nu eenmaal beter dan de andere. Deze 8 beroepen betalen erg goed en kunnen van jou op termijn een miljonair maken.

1. Investeringsbankier

Bankiers die het goed kunnen uitleggen en de juiste financiële producten kunnen koppelen aan hun klanten, zijn gegeerd op de arbeidsmarkt. En dat wordt rijkelijk beloond.

Op zoek naar een job als bankier? Klik hier.

2. Succesvolle auteur

Of het nu romans, non-fictie, kookboeken of strips zijn: als succesvol auteur kun je behoorlijk rijk worden. Voorwaarde is wel dat je het nodige talent hebt om de lezer te kunnen boeien én dat je met een goede en correcte uitgever samenwerkt. Lukt het niet van de eerste keer? Blijf volhouden, het manuscript van JK Rowling (auteur van Harry Potter) werd maar liefst 12 keer afgewezen vooraleer het uiteindelijk gepubliceerd werd. De rest is geschiedenis.

3. Topsporter

Sporten is niet alleen gezond, het kan je in sommige gevallen ook behoorlijk rijk maken. Sporters aan de top verdienen veel geld met sponsordeals, prijzengeld en eventuele reclamecampagnes.

4. Ondernemers

Zij die een eigen onderneming starten, doen dit meestal met een brandende ambitie en enorm veel goesting. Met wat geluk wordt de tomeloze inzet en volharding rijkelijk beloond. Nog op zoek naar het gat in de markt? Tip: zoek een nichemarkt om je in te specialiseren!

5. Vastgoedmakelaar en -ontwikkelaar

De vastgoedsector is een sector waar je op een relatief makkelijke manier goed geld kunt verdienen. Het loon van een vastgoedmakelaar bestaat meestal uit een percentage op de verkoopprijs. Goede makelaars kunnen dus veel succesvolle en lucratieve verkoopcontracten sluiten.

Bekijk de openstaande vacatures voor vastgoedmakelaars…

Vastgoedontwikkelaars leggen dan weer de focus op het ontwikkelen van vastgoed en renovatieprojecten op leegstaande terreinen of locaties met een herbestemming. Aangezien er vaak in de hoogte gebouwd mag worden, loopt de winst snel op.

6. Chirurg

Een gespecialiseerd chirurg heeft een intensieve opleiding achter de rug en wordt voor die specifieke kennis en chirurgische vaardigheden erg goed betaald. Naast het opereren besteedt een chirurg trouwens ook heel wat tijd aan innovatief onderzoek en het ontwikkelen van medische behandelingen. Een mooie carrière dus met een dito verloning.

Hoeveel bedraagt het maandloon van een chirurg?

7. Uitvinder

Wie met een origineel en innovatief idee een gat in de markt bedient of zelfs creëert, kan uitzonderlijk rijk worden. Tenminste als je een patent neemt, het idee op de markt krijgt én het succesvol verkocht krijgt. Zij die daarin slagen, zijn verzekerd van royale royalty’s.

8. Professionele entertainer

De weg naar de top kan dan misschien wel lang en moeilijk zijn, the show must go on. Wie een uitzonderlijk artistiek en creatief talent bezit, heeft misschien wel goud in z’n handen. Met wat geluk word jij wel een bekende en goedbetaalde ster.

Verdien jij genoeg? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

(mr)

24 september 2020
Anderen bekeken ook