Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een beginnend magistraat: 1.500 euro

We vroegen Ine Van Wymersch (29) uit Overijse hoeveel zij verdient ...
Ine Van Wymersch uit Overijse, magistraat Ine Van Wymersch (29), Overijse
  • Beroep: magistraat
  • Loon: 1.500 euro
  • Extra: gratis openbaar vervoer, tweetaligheidspremie

Wat vind je van je inkomen?

Als gerechtelijk stagiair krijg ik een stageloon van 1.500 euro. In mijn vorige job verdiende ik 500 euro meer. Maar dat houdt me niet tegen. Als ik anderhalf jaar doorbijt, ziet mijn financiële toekomst er nadien veel beter uit. Daarbij komt dat ik werkzekerheid heb.

Spaar je?

We betalen nog geen lening af dus kunnen we wel wat opzij zetten. We sparen nu zo’n 700 euro per maand, het equivalent van wat een lening ons zou kosten. Binnenkort gaan we bouwen, de plannen zijn al af.

Wat is je grootste kost?

Met één kindje en een tweede op komst is dat kinderopvang. Vanaf januari kost die ons 25 euro per dag. Met de babysit erbij betalen we dan zo’n 500 euro per maand.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Ik heb heel wat domiciliëringen herbekeken, zoals mijn tijdschriftenabonnementen. Dingen zoals de fitness of een parking die ik te weinig gebruikte, heb ik opgezegd.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

We zijn nogal bon vivants en genieten best van vakantie, etentjes, een flesje wijn ... We hebben daarvoor graag kwaliteit en betalen daar met plezier voor.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Materiële dingen zoals een grote auto of merkkledij. Ik gebruik de goedkoopste gsm omdat het me niet echt uitmaakt wat die allemaal kan.

Stel dat je morgen een fikse loonsopslag krijgt. Wat doe je met het geld?

Dan zouden we minder op onze uitgaven letten en comfortabeler leven. Misschien zou ik voor de inrichting van het huis wat sneller grijpen naar dingen die nu niet in ons budget passen.(bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook