Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een bakkersgast: 1.500 euro netto

Joeri Fontaine (22) nam twee jaar geleden bakkerij Nolens over in Sint-Truiden. Wij vroegen hem hoeveel hij verdient.
Bakker Joeri Fontaine Joeri Fontaine (22), Heers
  • Privé: ongehuwd
  • Beroep: zelfstandig bakker – eigenaar van bakkerij Nolens in Sint-Truiden
  • Nettoloon: voorlopig geen, investeert zijn loon volledig in zijn pas opgestarte zaak
  • Extra’s: wagen, tankkosten, telefoon, hospitalisatieverzekering, pensioensparen voor zelfstandigen

  • Nettoloon van zijn bakkersgasten: 1.500 euro netto

Wat vind je van je loon?

Ik investeer mijn loon volledig in mijn zaak en vooral in de afbetaling van mijn bakkerijmachines. Ik woon nog thuis; geen loon hebben vormt dus geen probleem. Je kan een bakkerszaak best opstarten op jonge leeftijd, als je nog niet te veel kosten hebt of een gezin moet onderhouden, want de investeringen liggen hoog.

Ik werk met drie bakkersgasten en zij verdienen elk ongeveer 1.500 euro netto, afhankelijk van hun kennis en ervaring. Hun werkdag start tussen 4 en 6 uur ’s morgens en eindigt rond 11u in de voormiddag. In het weekend werken zij langer. Onze bakkersgasten hebben heel wat voordelen: wij springen bijvoorbeeld flexibel om met hun werkuren. Een uur later beginnen is geen probleem.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, ik ben voor het bakkersberoep gemaakt. Je moet het echt graag doen, anders moet je er als zelfstandige niet aan beginnen. Velen studeren af als bakker, maar komen uiteindelijk in een ander beroep terecht.

Spaar je?

Ja, ik doe aan pensioensparen voor zelfstandigen. Ik heb nooit veel geld uitgegeven, ik ben een echt spaarderstype. Anders had ik deze zaak ook niet kunnen overnemen.

Wat is je grootste kost?

Mijn personeelskosten, die liggen heel hoog in België, en de afbetaling van mijn bakkerijmachines.

Waar geef je graag geld aan uit?

Ik geef nooit veel geld uit, ik ben eerder gierig van aard (lacht). Ik spendeer wel wat geld aan mijn vriendin en mijn hond. Vroeger ging ik al eens naar festivals, zoals Pukkelpop, maar nu heb ik daar geen tijd meer voor.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik geef geen geld aan sponsoring of aan grote benefietacties voor natuurrampen, zoals in Haïti. Niet dat ik niet meeleef met die mensen, maar je bent nooit zeker of je geld wel op de juiste plaats terechtkomt.

(kg) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

2 februari 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook