Het loon van...
Vorige

1 van 758

Volgende

Het loon van Dominique Strauss-Kahn, algemeen directeur Internationaal Monetair Fonds

17 mei 2011
Dominique Strauss-Kahn (62) wordt beschuldigd van poging tot verkrachting. De algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft volgens het gerechtshof in zijn New Yorkse hotelkamer geprobeerd een kamermeisje te verkrachten. Wij vroegen ons af: hoeveel verdient de topman van het IMF eigenlijk?

Strauss-Kahn logeerde in het chique Sofitel hotel op Times Square in Manhattan. Hij verbleef er in een kamer die maar liefst 2.100 euro per nacht kost en over een eigen ontvangsthal, vergaderzaal, salon, slaap- en badkamer beschikt. In die suite zou hij geprobeerd hebben om een 32-jarig kamermeisje te verkrachten. Hij sleurde haar van kamer tot kamer en dwong haar tot orale seks. Zonder resultaat, want het meisje kon vluchten. Strauss-Kahn zelf werd tijdens een vluchtpoging naar Frankrijk in het vliegtuig gearresteerd.

Hoewel hij al een berucht imago heeft wat vrouwen betreft, zal zijn vrouw wellicht erg geschrokken zijn. De voormalige tv-presentatrice en kunsterfgename Anne Sinclair zat op het moment van zijn arrestatie in hun appartement in Parijs. Een appartement met een prijskaartje van vier miljoen euro.

Belastingvrij loon

Sinds 1986 zetelt Dominique Strauss-Kahn in het Franse parlement, waar hij al enkele keren de functie van minister van onder andere financiën, economie, handel en industrie uitoefende. In 2012 zou hij zich kandidaat stellen als president van Frankrijk, voor de socialistische partij. Een kans die hij nu wellicht aan zich zal zien voorbij gaan.

Behalve in de politiek, is Strauss-Kahn ook actief als algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds. Een functie waaraan een belastingsvrije loonbrief van … 295.660 euro per jaar hangt!

(mw) - Bron: The Guardian

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook