Faroek Ozgünes' eerste loon: 1.000 euro netto

Faroek Ozgünes heeft naar eigen zeggen de mooiste job ter wereld. "Maar als je poen wil pakken, moet je een andere branche zoeken", aldus de VTM-nieuwslezer.
Faroek Ozgünes
Faroek Ozgünes: "Je kan beter spijt hebben over wat je gedaan hebt, dan over wat je niét gedaan hebt."

Wat was je eerste job?

Mijn eerste stappen in de journalistiek heb ik gezet als medewerker van het persagentschap Belga. Ik studeerde nog en kwam in het weekend de sportredactie versterken. Eerst moest ik bellen voor de voetbaluitslagen, later mocht ik kleine berichtjes vertalen en schrijven. Ik heb ook heel even voor de Brusselse redactie van De Morgen geschreven en was korte tijd radioreporter bij Voor de Dag op Radio 1. Ik ben bij VTM begonnen als freelancer op de sportredactie en na een maand kreeg ik een vast contract aangeboden op de nieuwsdienst. En kijk: ik werk er nu bijna 20 jaar en het is nog altijd mijn eerste echte job.

Wat was het loon van je eerste job?

Mijn eerste loon bedroeg 75.000 frank bruto, netto ongeveer 40.000 frank. 1.000 euro dus, dat was 20 jaar geleden een heel gewoon loon voor een beginnende journalist. Ik was daar best tevreden mee. Als je pakken poen wil verdienen, moet je een andere branche zoeken.

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?

Ik vind dat ik te snel aan een vaste job ben geraakt. Ik had liever nog wat bijgestudeerd in het buitenland. In het begin van mijn carrière heb ik de kans gekregen om met een beurs een jaar journalistiek te gaan studeren aan een Amerikaanse universiteit. Ik heb die stap uiteindelijk niet gezet en dat knaagt nog altijd. Je kan beter spijt hebben over wat je gedaan hebt, dan over wat je niét gedaan hebt. Maar uiteindelijk zou ik toch in de media zijn beland. Voor mij de mooiste job ter wereld.

(mr) 

23 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook