Kledij
Vorige

1 van 81

Volgende

De geknipte look op de werkvloer: make-over van baliebediende An (46)

De geknipte look vinden voor op de arbeidsvloer is vaak een uitdaging. Hoe kom je zakelijk voor de dag zonder saai te zijn? Of hoe zet je dat creatief kantje in de verf, zonder aan ambitie in te boeten?
An Vleurick
  • Wie: An Vleurick (46)
  • Werkt als: Educatief medewerker en baliebediende bij het museum De Wereld van Kina in Gent.
  • Probleem: Heeft moeite een evenwicht te vinden tussen een zakelijke en speelse look die zowel bij het contact met de kinderen als dat met volwassenen in vergaderingen gepast is. Haar budget laat het niet toe uitgebreid te gaan shoppen.
  • Wil vandaag heel graag: Een mooi jasje.

De stijlconsulentes van La Patka in Gent gaven An Vleurick (46) een professionele make-over. Eentje op maat van haar functie, zonder daarbij haar persoonlijke eigenheid uit het oog te verliezen. “Zakelijk is helemaal niet hetzelfde als saai of kleurloos.”

An heeft stijl en smaak om zich te kleden. Een evenwicht vinden tussen haar speelse en iets zakelijkere kant is moeilijker. Betaalbare en professionele outfits vinden ook. “Dit is vrouwelijk én professioneel, allemaal in één look!”

Voor

An: “Ik heb vorig jaar een depressie gehad. Daardoor werk ik momenteel vaak aan de balie. Het is de bedoeling op termijn opnieuw projectmatig met kinderen te werken. Aan de balie dragen we een uniform. Een T-shirtje of trui. Dat zou ik graag combineren met een vrouwelijke, maar comfortabele look. Zonder in maatpak te verschijnen. Ik werk niet in een zakelijke omgeving, maar in een museum voor kinderen. Af en toe woon ik wel vergaderingen bij en onderhandel ik met partners. Ik ben dus op zoek naar een verzorgde, vrouwelijke en vlotte look die ook comfortabel is.”

“Mijn job vereist gemakkelijke kledij en schoenen, daarnaast ga ik ook met de fiets werken. Ik ben een alleenstaande mama van twee. Het is een uitdaging dergelijke kledij te vinden met een klein budget. Ik koop vaak tweedehands. Maar dat houdt een beperking in. Om vlot te combineren met weinig stuks ga ik vaak voor effen donkeren passe-partouts. Een mooi jasje vinden is me tot nu toe niet gelukt. Ten slotte ben ik ook bang me iets te jong te kleden. Ik zit eigenlijk met heel vragen. Wat kan, wat niet?”

Na

An: “Vandaag arriveerde ik met een zwarte jurk, een licht geprint giletje en een glimmende legging. Dat laatste was blijkbaar geen goed idee. Een legging snijdt het been af, de glans trekt aandacht waar het niet moet. Een opake kous is beter. De uiteindelijke keuze tussen twee outfits was moeilijk. Een vrolijke zwarte jurk met bloemen en een rood gilet blijken een perfecte look voor een job met kinderen.”

“De tweede outfit was echter nog beter. Een donkergroene broek in een vlotte stof met een koraalrood giletje. Het is een look die ik nooit zelf uit de rekken had gehaald. De kleurencombinatie vind ik gedurfd, maar heel erg geslaagd. De kleur van het bovenstuk is fel, maar flatteert me. Mijn troeven worden letterlijk in de verf gezet. Ook de broek heeft de juiste snit. Vaak vind ik het evenwicht niet tussen te gekleed, te strak of te baggy.”

“Ik had schrik dat hoge hakken me onmiddellijk een ‘madam-look’ zouden geven. Maar het ziet er mooi uit en ik voel me goed. De afwerking, mijn haren en make-up, maken het geheel. Mijn haren droeg ik vroeger lang, de carré oogt jonger en frisser. Bij een vleugje make-up, een beetje eyeliner en neutrale lippenstift, voel ik me prima. De lipstick die ik momenteel op heb is iets meer dan ik normaal zou dragen, maar kan perfect.”

Het ultieme oordeel

“Deze look is ideaal om voor groepen kinderen te spreken. Het is kleurrijk zonder dat het mijn gezag ondermijnt. Tegelijkertijd is het vrouwelijk en professioneel.”

Algemene tips van styliste Katrien Van Den Broucke

  • De mouwlengte van een hemd mag één centimeter uit de vest komen.
  • De broek van een kostuumvest moet één knik hebben onderaan. Zo niet, is hij te kort.
  • Donkere kleuren slanken af, bleke verzwaren.
  • Durf met kleur te spelen.
  • Bekijk jezelf altijd ten voeten uit wanneer je lipstick op doet. Niet enkel je gezicht in close-up. Dat geeft een vertekend beeld.

(td) - Foto’s: (im)  

AS-Adventure La Patka
Met dank aan onze kledingsponsor AS-Adventure.
Wil je zelf ook graag stijladvies van een professionele styliste? Bezoek dan zeker eens de website van La Patka voor meer informatie over de mogelijkheden.
 

>> Meer tips en advies vind je in ons gratis e-book 'Solliciteren in Stijl'.  

An Vleurick 16 februari 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook