Stress
Vorige

1 van 499

Volgende

De 6 grootste afleidingen op de werkvloer

19 september 2011
Wie dacht dat hij zelf meester is van zijn productiviteit heeft het danig mis. Zelfs een beetje lawaai kan in open kantoorruimtes meer stress en een lagere motivatie veroorzaken.
zen op bureau

Zelfs de plaats van de kopieermachines is van belang. Dat blijkt uit een studie van de Cornell University.

1. Het internet

Yes, je mag Facebook de schuld geven als je werk niet afgeraakt. Bijna 60 % van de werkonderbrekingen komt door – niet helemaal verrassend – het internet. Vooral dan door de sociale media, e-mail en het switchen tussen computerprogramma’s.

2. Te sociaal zijn

Telefoontjes, passerende klanten, collega’s aan het koffiemachine … Ongeplande babbels hebben een groot effect op de productiviteit. Telefoons, conversaties met collega’s en ongeplande meetings zouden zelfs tot 43 % van de werkonderbrekingen uitmaken.

3. Te weinig plaats hebben

Niet alleen de lengte is van belang voor de prestaties (volgens sommige vrouwen). Ook de ruimte rondom jou op het werk beïnvloedt de productiviteit. The Wall Street Journal publiceerde de resultaten van enkele wereldwijde studies die aantonen dat dit ook een effect kan hebben op het soort werk dat je doet. Lage plafonds verbeteren het analytisch denken. Hoge plafonds moedigen abstract denken en creativiteit aan.

4. Rode muren

Ook kleuren en licht zijn van belang. Ben je omringd door rode muren, dan kan dat je creativiteit smoren. Maar het bevordert dan weer het inside-the-box denken voor gedetailleerde en analytische taken.

5. Té koud op kantoor

De kantoortemperatuur heeft een directe invloed op je productiviteit. Cornell University berekende het effect van een temperatuurstijging van 20 naar 25 graden. Bij hogere temperaturen verminderden de fouten die bedrijven maakten met 44 % en de output van het typen steeg met 150 %. Maar té warm is ook niet goed: in een andere studie verslechterden de prestaties bij temperaturen hoger dan 24 graden.

6. Slechte bureaustoel

Soms wordt er nogal lacherig gedaan over het belang van de kantoorrichting. Maar wie regelmatig kampt met nek- of rugpijn weet wel beter. Niet-aanpasbare bureaustoelen en te kleine bureaus hebben wel degelijk gevolgen. Werknemers die een op maat aanpasbare stoel hebben en ergonomische training kregen, verhoogden hun gemiddelde productiviteit na een jaar met 17,8 %. Althans toch volgens een studie gecoördineerd door Health and Work Outcomes, een bedrijf dat gezondheidsonderzoek en consultancy doet voor bureaumeubelen fabrikant Steelcase.

(mr) – Bron: Inc.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook