Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een senior digital marketing consultant: 3.900 euro bruto

Business Controller: job van de toekomst?

"De Business Controller van de toekomst is een generalist met een doorgedreven kennis van IT, aangezien systemen en de bijhorende stroom aan data steeds complexer worden." (Marie Parmentier, Senior Consultant bij Robert Walters)
“Controlling ligt bij heel wat grote bedrijven aan de basis van een geïnformeerd en weldoordacht besluitvormingsproces”, aldus Marie Parmentier, Senior Consultant bij Robert Walters. “Een Business Controller treedt op als partner van én ondersteunt de CEO, de COO en CFO.”

“Zijn of haar takenpakket bestaat - in tegenstelling tot de Financial Controller - eerder uit operationele zaken dan uit compliance, fiscale en boekhoudkundige taken”, voegt Marie eraan toe.

De primaire doelen van de Business Controller?

  1. Kosten beperken
  2. Efficiëntie verhogen
  3. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en adviseren
  4. Interne en externe risico’s identificeren en beperken

Over welke basisvaardigheden beschikt een goede Business Controller?

Een Business Controller is in principe het alziend oog van het executive management team en beschikt idealiter over de volgende skills...

  • Sterke analytische vaardigheden
  • Kennis van alle lopende business processen
  • Inzicht in informatiestromen en IT
  • Inzicht in het ontwikkelen van business controlling tools

Hoe ziet de toekomst van business control eruit?

Business control blijft ook in de toekomst de ultieme schakel tussen finance en de business, die bedrijven in staat stelt om hun strategie en de kern van hun activiteiten positief te beïnvloeden. De complexiteit van de functie zal echter toenemen naarmate de toekomst vordert.

“De Business Controller van de toekomst is een generalist met een doorgedreven kennis van IT, aangezien systemen en de bijhorende stroom aan data steeds complexer worden. Daarnaast ligt er een nieuwe uitdaging binnen het domein van risk management, dat nog steeds niet standaard op de agenda staat bij de meeste bedrijven,” aldus Marie.

Ook soft skills blijven in de toekomst gegeerde vaardigheden van de ideale Business Controller, die toch dagelijks in nauw contact staat met de verschillende teams binnen het bedrijf én met het management.

Hoeveel verdient een Business Controller?

Een Business Controller met 5 à 7 jaar ervaring verdient volgens de meest recente Robert Walters Salary Survey tussen 50.000 en 70.000 euro/jaar.

Vanaf 7 jaar ervaring lopen de jaarlonen op van 75.000 tot 100.000 euro/jaar. Voor wie meer dan 10 jaar ervaring heeft spreken we over een bruto jaarsalaris van 95.000 tot 120.000 euro/jaar.

Een carrière als Business Controller?

Ambieer jij een mooie carrière als Business Controller?
Bekijk dan zeker volgende vacatures bij tal van bedrijven ...

9 september 2019
Anderen bekeken ook