Go for happy
Vorige

1 van 769

Volgende
Volgend artikel:

Waarvoor gebruik jij ChatGPT op kantoor?

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

Bij Unilin Group zit de werksfeer helemaal goed

Unilin_werksfeer
"Toen ik hier in april startte, werd ik meteen opgenomen in het team waar ik dagelijks mee werk", stelt Brecht Verhelst.
Een toffe werksfeer is bepalend voor je werkgeluk. Unilin Group heeft dat goed begrepen en zorgt ervoor dat medewerkers zich goed voelen. De specialist in vloerbekleding, plaatmateriaal en isolatie neemt tal van initiatieven, zowel op als naast de werkvloer.

“Als je elkaar beter kent, werkt dat gemakkelijker en vlotter. En het is ook veel leuker natuurlijk”, vertelt Free Amez, payroll specialist. “Als je bijvoorbeeld weet dat een collega het de laatste tijd thuis wat moeilijker heeft, dan begrijp je elkaar beter. Die persoonlijke aspecten kom je pas te weten als je tijd met elkaar doorbrengt.”

Werkgeluk: wat kan je er zelf voor doen?

Padel na het werk

“Een voorbeeld van een initiatief binnen Unilin Group is de padelcompetitie”, vertelt project advisor Brecht Verhelst. “Na het werk kun je met wat collega’s padellen. Unilin Group betaalt voor het veld en moedigt zo aan om te sporten en je collega’s beter te leren kennen. Eén iemand stuurt een berichtje in onze WhatsApp-groep en wie dan zin heeft, gaat mee.”

Volgens Free zette collega Pedro die traditie in. “Op vakantie leerde hij het spel kennen en introduceerde hij het bij enkele collega’s. Ondertussen is het al een heus clubje geworden met verschillende categorieën: van beginner tot gevorderde spelers.”

Daarnaast organiseren medewerkers zelf nog andere activiteiten. “Bij mooi weer gebeurt het weleens dat we na het werk iets gaan drinken. Nu de winter er zit aan te komen, zal het wellicht wat minderen, maar dan stelt een andere collega misschien weer een beter alternatief voor”, zegt Brecht.

Extra: De ultieme 11 tips om gelukkig te zijn op je werk

“Op onze afdeling proberen we elke eerste vrijdag van de maand iets te doen”, vult Free aan. “Zo gingen we enkele maanden geleden naar een zomerbar en plannen we momenteel een bezoekje aan een kerstmarkt in december. Een andere collega zorgt dan weer voor de Pizza Fridays. Iedereen die zin heeft om iets te organiseren, komt hier zeker aan bod.”

Het bedrijf organiseert ook zelf tal van leuke events. “Tijdens de Halloweenperiode versierde elke afdeling de kantoren in een bepaald thema, een initiatief van HR”, zegt Brecht. Een andere activiteit die volgens hem in de smaak valt, is Coffee & Learn. “Daarbij wordt de klassieke, formele opleiding gegeven in een meer ontspannen omgeving, met koffie en taartjes.”

Hou je collega's te vriend: 5 tips!

Mix van jong en oud

“Het effect van die initiatieven is dat je hier heel snel in de groep opgenomen wordt”, zegt Free. “Tijdens die teambondingevenementen zie je niet de klassieke afscheidingen tussen jonge starters en de mensen die hier al enkele jaren werken. Iedereen babbelt met iedereen, en dat is net het leuke aan die events.”

“Dat is inderdaad zo”, gaat Brecht verder. “Toen ik hier in april startte, werd ik meteen opgenomen in het team waar ik dagelijks mee werk. Ik had geen collega’s die net als ik pas afgestudeerd waren, maar kon wel meer ervaren collega’s om raad vragen. Zo voelde ik me meteen thuis. Die sfeer zorgt ervoor dat het hier nog fijner werken is."

"Het is ergens ook logisch dat de jonge starters mekaar meer opzoeken. Met de young graduates doen we weleens iets apart, maar bij de grotere initiatieven vormen we de perfecte mix tussen jong en oud.”

Free had al gehoord van de positieve sfeer op de werkvloer bij Unilin Group: “Ook toen ik voor mijn sollicitatie research deed over het bedrijf werd dat alleen maar bevestigd. Je weet natuurlijk nooit of het echt zo zal zijn, maar ik kan nu zeggen dat het beeld effectief klopt! Tijdens de eerste werkdag kreeg ik al meteen twee mails met uitnodigingen om met de nieuwe collega’s iets te gaan eten.”

Lees ook: Werkvloer met jong én oud is meest productief

(Gianni Van Asbroeck) - Bron: Go for happy Magazine

14 december 2022
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook