Netwerken
Vorige

1 van 116

Volgende
Volgend artikel:

Haal het meeste uit je twintiger jaren: 4 tips

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

Je staat er niet alleen voor bij Unilin Group

1_Unilin-speed-date
De sfeer zit duidelijk goed tussen de young graduates Justine, Jarne, Rogier en Lien.
Justine Matton, Talent Partner, startte enkele jaren geleden als young graduate bij Unilin Group. Toen al merkte ze de nood aan connectie tussen de jonge starters onderling. Zij nam het initiatief om een 'meet and greet' op te zetten voor alle young graduates over de verschillende divisies heen. Een groot succes, zo blijkt.

Unilin Group, onder meer bekend van de Quick-Step-vloeren, werft elk jaar heel wat young graduates aan. Zij krijgen het vertrouwen om meteen te starten in een ervaren team. Uitdagend, maar ook heel leerrijk. De vele jonge starters zijn verspreid over de verschillende divisies. Jarne, Rogier en Lien werken als young graduate elk op een andere afdeling maar dankzij de meet and greet leerden zij elkaar kennen.

“Zonder de meet and greet hadden wij elkaar het eerste jaar nooit ontmoet”, vertelt Jarne. Zo’n meet and greet is een gezellige kennismakingsdag voor alle nieuwe young graduates. Op het programma stonden onder meer een lunch, speeddates, spelletjes en gastsprekers. Het doel? Elkaar én het bedrijf beter leren kennen. Zo was er bijvoorbeeld een bingospel met weetjes over elke young graduate. “Echt een leuke ijsbreker”, aldus Rogier. Een van de gastsprekers was CEO Bernard Thiers. Hij vertelde enerzijds over de structuur en de waarden en normen van Unilin Group maar gaf ook tips aan de young graduates. Daarna was er tijd voor een persoonlijke babbel. “De CEO die tijd neemt voor jou, dat appreciëren wij enorm”, zegt Jarne.

Alleen maar voordelen

Ook tijdens het interview zit de sfeer tussen Jarne, Rogier en Lien duidelijk goed. Hoewel ze elkaar niet dagelijks zien, is er toch een hechte band. “Het is fijn om met vrienden hetzelfde professionele pad te doorlopen”, zegt Jarne. Dankzij de meet and greet leerden de young graduates van de verschillende divisies elkaar kennen en dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

“Normaal kost het wat tijd om een netwerk op te bouwen, maar dankzij de meet and greet lukte dat al in ons eerste jaar”, vertelt Lien. “Het is bovendien ook handig om een aanspreekpunt te hebben in elke divisie. Je weet dat je bij elkaar terechtkunt”, bevestigt Rogier.

Allemaal op dezelfde golflengte

“Het gaf echt voldoening om al die jonge starters, die we hebben aangeworven, samen te zien”, zegt Justine. Naast de meet and greet zette ze ook een WhatsApp-groep op zodat alle young graduates van de verschillende divisies kunnen connecteren met elkaar. “Ik heb de aanzet gegeven, maar daarna heb ik het ook losgelaten. Ze nemen nu zelf het initiatief om contact te houden en dat past ook perfect binnen onze cultuur”, vertelt Justine. Daarmee verwijst ze naar de kernwaarden: ondernemerschap, passie, uitmuntendheid en respect.

Ook Lien benadrukt het belang van die waarden: “Het is opmerkelijk om te zien hoe alle young graduates op dezelfde golflengte zitten. We zijn allemaal bij Unilin Group gestart deels op basis van onze persoonlijkheid en waarden die aansluiten bij die van het bedrijf. Iedereen is heel ondernemend en enthousiast. Daardoor klikte het meteen en vormen we nu een hechte groep.”

Young graduates Emile, Mathieu, Elise en Arne

Ook Emile, Mathieu, Elise en Arne zijn enkele jaren geleden gestart als young graduate bij Unilin Group. Unilin Group staat ervoor bekend dat het jonge starters heel veel kansen biedt en dat kunnen deze enthousiaste twintigers bewijzen.

Emile Vogels (23): “Ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik al gekregen heb.”

Op 1 jaar tijd van production engineer naar technical leader.

Emile_Unilin

“Ik ben begonnen als production engineer. In die job kreeg ik de kans om de fabriek beter te leren kennen en kon ik mijn probleemoplossend denken toepassen in de praktijk. Ik kon er mijn eigen weg zoeken zonder enige druk. Je mag fouten maken en daar leer je ook heel veel uit. Het was een heel boeiende job, maar ik miste verantwoordelijkheid. Ik heb dat zelf aangegeven en enkele maanden later mocht ik al aan de slag gaan als technical leader. Dat is een hele grote en mooie stap. Zeker in je eerste jaar. Ik ben heel dankbaar dat ik die kansen krijg.”

Mathieu Dhaenens (27): “Ik ben heel blij met het traject dat ik op zo’n korte termijn heb afgelegd.”

Op 3,5 jaar tijd van stagiair en jobstudent naar logistics engineer.

Mathieu_Unilin

“Tijdens mijn studies heb ik zes weken stage gelopen bij Unilin Group. Na een goede evaluatie, mocht ik ook mijn vakantiejob hier doen. Niet zomaar een vakantiejob want ik mocht meteen een maand naar de fabriek in Maleisië om daar te helpen omsteltijden en andere vertragingen in de productieomgeving te reduceren. Een ongelooflijk fijne en leerrijke periode. Nadien kreeg ik een contract aangeboden als logistics engineer. Ik kon zo meewerken aan projecten rond automatisatie en operationele rapportering binnen het magazijn in Wielsbeke. Daar kwamen later ook andere magazijnen bij. Als young graduate was dat een hele uitdaging. Je krijgt direct veel vertrouwen en het is aan jou om je te bewijzen. Ik ben heel blij met het traject dat ik op zo’n korte termijn al heb kunnen afleggen.”

Elise Taelman (27): “Ik heb al heel grote stappen vooruit kunnen zetten.”

Op 2,5 jaar tijd van sales trainee naar area sales manager.

“Als sales trainee startte ik binnen het internal sales departement. Na één jaar stapte ik over naar external sales, waar ik tot op vandaag sales manager ben voor Zuid-Europa en Afrika. Tijdens mijn sollicitatie had ik aangegeven dat het mijn ambitie was om verantwoordelijk te worden voor de verkoop van onze producten in een bepaalde regio in het buitenland. Ik heb op korte tijd al heel grote stappen vooruit kunnen zetten en dat is uniek. Je krijgt hier de mogelijkheid om snel te groeien. Unilin Group bewijst zo dat het echt gelooft in jonge mensen.”

Arne Van Belleghem (26): “Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid en zo groei je ook als persoon.”

Op 2,5 jaar tijd van production planner naar supply chain manager.

Arne_Unilin

“Ik ben begonnen als production planner bij Unilin Group. Als starter werd ik goed begeleid. Zo had ik vaak one-to-onegesprekken in mijn eigen team. In de afgelopen jaren leerde ik heel veel bij en sinds kort ben ik supply chain manager. In die functie heb ik meer verantwoordelijkheden en zo groei je ook als persoon. Als je er hier echt voor gaat, krijg je heel veel kansen aangeboden. Elke dag mag ik werken in een team van supertoffe mensen. Je voelt jezelf ook sterker door de steun die je krijgt van je collega’s.”

E-GIDS: Klaar voor je eerste job!

(Laura Dekimpe) - Bron: Go fo happy Magazine

21 december 2021
Anderen bekeken ook