Starters
Vorige

1 van 211

Volgende
Volgend artikel:

Op twee dagen ben je aangeworven

Mijn eerste feedback

Clara_Decnijf4-Bewerkt
"Soms is feedback krijgen wel moeilijk." (Clara De Cnijf, commercial talent trainee)
Goed begonnen is …. je weet wel. In deze rubriek laten we de jonge helden aan het woord die weten wat het betekent om een eerste job, eerste feedback en eerste flater te ervaren. Deze keer staat de eerste feedback en evaluatie centraal.

Rising commercial talent trainee, staat er op het LinkedIn-profiel van Clara De Cnijf. Iets langer dan een jaar is ze aan de slag bij BNP Paribas Fortis. Opleiding en feedback staan hierbij centraal. “Ik volg het meest algemene traject”, vertelt ze tijdens een Webex-gesprek. Clara kwam in de provincie Oost-Vlaanderen met diverse onderdelen van de bank- en verzekeringswereld in aanraking.

Eerst kreeg ze een algemene introductie van twee maanden, nadien draaide ze drie maanden mee in een kantoor in Lokeren (‘om de basis onder de knie te krijgen’). Daarna had ze een stageplaats in Aalst, waar de focus lag op ondernemersbankieren (‘dat lag me inhoudelijk iets minder’). Dan trok ze naar Eeklo voor verzekeringen en naar Gent voor sparen en beleggen.

Feedback

Tijdens al die stages kreeg Clara evaluatie en feedback, ook tussentijds. “Vaak vroeg ik er zelf naar.” De focus lag op het commerciële en de hulp aan klanten. Maar niet alleen dat, ook samenwerking en persoonlijkheid spelen bijvoorbeeld mee. “Het was meer dan alleen een kijk- en luisterstage. Ik draaide er uiteindelijk ook echt mee”, klinkt het. Op kantoor werkt ze samen met bijvoorbeeld de kantoor- of groepsdirecteur, die er ook als coach fungeert. “Maar ik heb ook een overkoepelende mentor, die mijn hele traineeship opvolgt en die ik om de twee weken zie.”

Lees ook: Krijg jij positieve feedback?

Harde doelstellingen kreeg ze niet tijdens al die stages. “Geen targets of cijfers, eerder zachte richtlijnen. Of feedback krijgen moeilijk is als starter? Soms wel, maar ik wist dat er veel feedback op mij af zou komen. Bovendien is het interactief. Ik kan dus ook altijd mijn eigen mening geven. Of zeggen dat ik het ergens niet mee eens ben”, stelt ze. “Elke stage is ook anders.”

Intussen sluit ze haar traineeship af met een drietal weken private banking. “Dan heb ik alles gezien. Wat ik hierna ga doen? Dat weet ik nog niet. Al heb ik wel een voorkeur voor verzekeringen.”

E-gids: Tips voor een positief evaluatiegesprek

(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine

29 oktober 2021
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook