Thuiswerken
Vorige

1 van 296

Volgende
Volgend artikel:

Begin jij ook om 8 uur ‘s ochtends?

Belgen werken thuis één uur langer

Thuis aan het werk, doet de Belg er een uurtje bij. Al blijkt de combinatie met thuisonderwijs niet evident.

De cijfers komen van netwerkaanbieder NordVPN, dat zich specialiseert in veilige internetverbindingen. Het bedrijf onderzocht de activiteit op zijn servers in tien landen. Werkten Belgen vóór de coronacrisis negen uur per dag, dan is dat nu tien uur. In de Verenigde Staten is het verschil het grootst. Daar duurt een werkdag gemiddeld drie uur langer. De meeste landen gaan één of twee uur hoger, alleen in Italië blijven ze acht uur werken, coronacrisis of niet.

De analyse baseert zich op de tijd dat iemand was ingelogd op het netwerk. Dat zijn daarom geen werkuren, maar het geeft wel een beeld van het werkritme. “In elk geval is de balans werk-privé belangrijk, ook als je thuiswerkt”, benadrukt stress- en burn-outcoach Annick Boeykens. “Duik je direct in je werk als je opstaat en blijf je doorgaan tot je gaat slapen: niet doen. Voldoende rustpauzes inlassen is cruciaal.”

Werken én onderwijzen

Veel Belgen werkten ook met kinderen in huis. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen bevestigt dat thuisonderwijs en thuiswerken moeilijk te combineren zijn. De helft van de deelnemers aan die rondvraag geeft daarbij aan dat het niet (10 procent) of soms (42 procent) haalbaar is om de kinderen te ondersteunen.

Hoeveel uur werken we?

Land Werkuren vóór corona Werkuren nu
Verenigde Staten 8 11
Frankrijk 8 10
Duitsland 9 10
Nederland 9 10
België 9 10
Italië 8 8


(William Visterin) – Bron: NordVPN / MARK Magazine

4 mei 2020
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook