Aangeboden door Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Boeiende job met een hart voor de patiënt: “Je geniet van vrijheid én steunt op een sterk team”

Werken als zorg- of verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis Antwerpen? Dat doe je in een warme teamsfeer, waarbij een hart voor de patiënt centraal staat. De afwisseling, doorgroeimogelijkheden en diverse extralegale voordelen maken het plaatje extra aantrekkelijk. “Het geeft voldoening om er te zijn voor je patiënt en een meerwaarde te bieden”, zegt Sarah, die doorheen de jaren doorgroeide naar een ondersteunende functie.

Antwerpen, wereldstad. Wie werkt in de stad, komt in een boeiende omgeving terecht. Als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen is dat niet anders. Parkeerstress? Dat mag geen struikelblok zijn, weet Sarah.

Als thuisverpleegkundige ervaarde ze zelf de voordelen van werken in een stadsomgeving. “Je hebt veel patiënten op een korte afstand van elkaar. Je komt in contact met een diverse groep mensen. En over dat parkeren: het blijft me verbazen hoeveel mensen ons spontaan aanbieden om voor hun garagepoort te staan”, vertelt Sarah met de glimlach.

Divers takenpakket

“Eenmaal ik in de thuiszorg aan de slag ging, raakte ik snel overtuigd. Je geniet van een bepaalde vrijheid, maar tegelijkertijd staat er een sterk team achter je. En de zorgtaken zijn erg divers. Hygiënische zorg, diabetes-, wond- en stomazorg, palliatieve zorg, en steeds meer verpleegtechnische zorgen komen aan bod. Je bouwt bovendien een band op met je patiënten, net omdat je tijd maakt om er voor die mensen te zijn. De waardering die je krijgt, is fantastisch.”

Een extra voordeel van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen is de samenwerking met ziekenhuizen. “We hebben verschillende projecten lopen”, legt Sarah uit. “Als één van onze patiënten bijvoorbeeld voor lange tijd wordt opgenomen in het ziekenhuis, gaat een verpleegkundige voor het ontslag langs om te kijken of we de verzorging moeten aanpassen. ? De samenwerking is voor de variatie aan zorgen erg boeiend. Er loopt bijvoorbeeld een project rond de opvolging van psychiatrische patiënten en rond oncologische zorgen aan huis.

Go for happy! Check de vacature van zorg- en verpleegkundige bij Wit-Gele Kruis van Antwerpen...

Doorgroeimogelijkheden

Het totaalpakket zorgt voor een uitdagende, afwisselende job. Ondertussen is Sarah zelf al enige tijd minder op de baan. De reden? Ze groeide door naar een leidinggevende functie binnen de organisatie waarin ze collega’s en studenten ondersteunt en de kwaliteit van de zorgverlening mee opvolgt,.

“Ik werk vaak op kantoor, maar ik spring ook regelmatig in op de baan. Zo kom ik nog bij de patiënten thuis. Leuk, want ik hou van dat werk en zo houd ik het in de vingers”, vertelt Sarah. Haar verhaal bewijst dat je binnen de organisatie alle kansen krijgt om door te groeien. Ook heeft elke medewerker de mogelijkheid om jaarlijks enkele opleidingen te volgen. Je kan bovendien zelf aangeven welke vaardigheden je zeker zou willen bijspijkeren. “Sommige handelingen voer je niet elke dag uit. De opleidingen houden je up-to-date”, aldus Sarah.

Eigenschappen

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen zit ook de werk-privébalans goed. “Zorg- en verpleegkundigen kunnen bijvoorbeeld zelf aangeven als er een vaste dag is waarop ze moeilijker beschikbaar zijn. We houden daar zoveel mogelijk rekening mee, net zoals je altijd kan terugvallen op collega’s.”

Wie aan de slag gaat bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, krijgt behalve tal van opleidingskansen en doorgroei- en specialisatiemogelijkheden, ook een aantrekkelijk loonpakket met extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en de mogelijkheid om de bedrijfswagen ook privé te gebruiken.

“Ik zou het mensen met een hart voor zorg zeker aanraden om hier aan de slag te gaan. Wij hebben zeker nog ruimte voor enthousiaste teamplayers. Antwerpen als werkomgeving, een boeiende plek waar altijd beweging is, krijg je er gratis bij”, besluit Sarah met de glimlach.

Maak jij het verschil bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen? Ontdek de vacature van zorg- en verpleegkundige hier!
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'Wit-Gele Kruis van Antwerpen' jobs meteen in je mailbox.