Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 735

Volgende
Volgend artikel:

Een relatie op het werk: de do’s en don’ts

9 tips om minder te werken en toch meer gedaan te krijgen

meer gedaan krijgen
Nachtmerries over je takenlijst? Of tot ’s avonds laat werken om je deadline te halen? En dat terwijl je collega’s moeiteloos al hun werk op tijd gedaan krijgen. Frustrerend, niet? Deze tips helpen je om minder te werken en toch meer werk gedaan te krijgen.

Gebruik je weekend om te ontspannen, ga regelmatig sporten en nog zeven andere tips die je helpen om je werkweek optimaal te benutten!

1. Week-END

Zaterdag en zondag noemen we niet voor niets weekend. De week loopt op z’n einde en dat is het perfecte moment om even te ontspannen. Laat dus je werk voor wat het is en geniet van alles om je heen. Wil je toch wat mailtjes beantwoorden? Plan dan een korte periode in waarop je dat kunt doen. De rest van het weekend laat je je werk achter je.

2. Sport doet wonderen

Geen conditie, geen tijd, geen zin. Je kunt tientallen smoesjes verzinnen om niet te gaan sporten, maar eens je de voordelen van een beetje beweging ontdekt, kun je niet meer zonder. Je bent creatiever, je hebt minder last van stress en je hebt energie voor tien. Zelfs een wandeling van een half uur volstaat al om een stuk rustiger door het leven te gaan.

3. Familiegeluk

Tijd doorbrengen met de mensen die je graag ziet, is het perfecte medicijn voor stress. Je kunt je hart luchten en helemaal jezelf zijn. Ga op zaterdagnamiddag naar je ouders, of ga ’s avonds met je partner naar de cinema. Het zijn de kleine dingen die helpen te ontspannen.

4. Vroege vogels

Sta je elke ochtend vroeg op om tijdig op het werk te zijn? Dan is het heel verleidelijk om in het weekend eens goed uit te slapen. Slecht nieuws! Door in het weekend langer te slapen dan anders, raakt je ritme verstoord waardoor het alleen maar moeilijker wordt om op te staan. Zet je wekker dus ook in het weekend op een vast uur.

5. Plan, als het kan

Doe je allerlei dingen tegelijkertijd? Dat zorgt alleen maar voor meer stress. Op amper een half uur kun je je week helemaal plannen. En dat zorgt voor een geruster gevoel op maandagochtend én een productievere werkweek. De perfecte manier om meer gedaan te krijgen in minder tijd.

6. Vervelende klusjes

Stofzuigen, onkruid wieden, het gras maaien. Sommige klusjes stel je liever uit, zeker na een drukke werkweek. Waarom maak je niet elke avond een half uurtje tijd vrij om je takenlijstje af te werken? Zo heb je je hele weekend om heerlijk te ontspannen.

7. Reflecteer en leer

Loopt het niet altijd even vlot op het werk? Dan is de kans groot dat je het hele weekend loopt te piekeren over wat er juist fout liep. Neem vrijdagavond even de tijd om na te denken welke taken heel goed gingen, en welke iets minder. Je maakt je hoofd leeg en weet je op maandagochtend wat je te doen staat.

8. Nieuwe uitdagingen

Altijd al eens willen skydiven? Of staat diepzeeduiken al jaren op je bucketlist? Dan is het hoog tijd om er werk van te maken. Het leuke is dat je er een hele week naar kunt uitkijken, wat je productiviteit alleen maar ten goede komt. En ook de week na je fantastische ervaring helpt je enthousiasme je door die drukke dagen.

9. Ochtendstond heeft goud in de mond

En zeker wanneer je je favoriete activiteit op zaterdagochtend plant. Een hoogtepunt in de vroege ochtend maakt je voor de rest van de dag gelukkig. En wie blij is, vergeet al z’n zorgen meteen.

(dt/em) - Bron: manman.nl 

23 mei 2019
Anderen bekeken ook