Collega's
Vorige

1 van 604

Volgende
Volgend artikel:

Jezelf zijn op het werk: waarom en hoe?

4 mythes over generatie Y ontkracht

Werknemers van generatie Y worden er soms van beschuldigd lui te zijn, niet zonder Google te kunnen en nooit op tijd te komen. Maar hoewel deze nieuwe generatie 'anders' is dan voorgaande, betekent dat niet dat ze minder betrokken is. Enkele verkeerde veronderstellingen rechtgezet.
#

1. Hoger loon maakt niet tevreden

Millenials die meer betaald worden, zijn niet automatisch meer tevreden. Sommige jongeren vinden het sociale aspect van hun job belangrijker dan een hoog salaris. Ook verschillende 'zachte' voordelen - zoals opleiding of flexibel werken - vallen bij de nieuwe generatie in de smaak. Bedrijven doen er dus goed aan om te achterhalen wat hun jonge werknemers precies belangrijk vinden. Dat kan gaan van een samenwerking met een goed doel of regelmatig een drink te organiseren met collega's.

2. Flexibiliteit om andere redenen

Generatie Y gaat op zoek naar bedrijven die flexibel zijn in waar en wanneer er gewerkt moet worden. Volgens Business.com verkiezen jongeren beoordeeld te worden op hoeveel werk ze hebben verzet en niet op hoeveel uren ze aan hun bureau hebben doorgebracht. Ze wensen flexibiliteit, maar dus niet enkel omdat dit gemakkelijker is. Vertrouwen staat centraal.

3. Jongeren willen begeleiding, maar geen 'handjes vasthouden'

Jonge werknemers willen gewaardeerd worden zoals elke andere generatie. Maar ze willen misschien net iets meer leren van hun superieuren, zodat hun carrière erop vooruit kan gaan. Ze waarderen coaching en hebben meer één-op-één interacties met hun managers over de uitvoering van een opdracht/project. Hoe meer feedback, hoe beter.

4. Vaker switchen van job, maar niet uit verveling

De nieuwe generatie wisselt sneller van job dan de gemiddelde werknemer. Dit is echter niet uit verveling, maar eerder omdat hun waarden niet overeenkomen met die van de werkgever. Jonge werknemers zijn er beter uit wat ze precies willen en dus ook wat ze zeker niet willen. Wanneer jongeren voelen dat hun inspanningen niet gewaardeerd worden of men zich niet kan identificeren met de bedrijfscultuur, dan volgen ze hun buikgevoel en zoeken ze hun werkgeluk ergens anders in plaats van een afwachtende houding in te nemen.

(nm) – Bron: Blog.brazencareerist.com 

19 augustus 2013
Anderen bekeken ook