Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 415

Volgende
Volgend artikel:

Wie wil wegenwerker worden?

2.000 euro én fles champagne voor elke werknemer die een collega aanbrengt

champagne!
Bedrijven worden almaar creatiever om nieuwe werknemers te vinden. ‘Referral recruiting’ of nieuwe collega’s vinden via je eigen werknemers, wordt daarbij steeds vaker toegepast en blijkt bovendien bijzonder efficiënt. Werknemers die via deze weg het bedrijf binnenkomen, zouden immers een pak beter presteren én ook langer blijven.

Softwarebedrijf Protime werft ruim een kwart van zijn werknemers aan via referral recruitment. De afgelopen 12 maanden werden maar liefst 25 vacatures via deze weg ingevuld. Maar dit kunnen er nog een pak meer worden: voor het komende jaar is het softwarebedrijf nog op zoek naar een 100-tal mensen.

Wie deze maand een vriend of kennis Protime binnenbrengt, krijgt in totaal niet de gebruikelijk 1.000 euro maar 2.000 euro aan extralegale voordelen, uitgekeerd als flexibel loonpakket als de nieuwe collega een half jaar in dienst is. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld extra vakantiedagen of bijkomende verzekeringen nemen. En ze krijgen er nog een fles champagne bij op de koop toe.

12.000 euro mee uitgespaard!

Protime zet al 12 jaar in op referral recruitment en vindt deze manier van aanwerven bijzonder efficiënt. “Onze werknemers weten goed welke talenten we nodig hebben, én wie past bij onze visie, missie en waarden”, legt Jonas Van Herck, People & Culture Manager van Protime, uit. “Ze zullen niemand uit hun netwerk aanbrengen waarvan ze vermoeden dat er geen culture fit is.”

Check: 6 aandachtspunten bij 'referral recruitment'

“Bovendien starten werknemers die zo het bedrijf binnenkomen, niet van nul. Ze weten al het één en ander over de verwachtingen en de bedrijfscultuur, zijn daarom sneller ingewerkt én blijven gemiddeld langer aan de slag.”

Terwijl een rekruteringsproces veel geld en tijd kost, is referral recruitment een relatief goedkope manier van aanwerven. Per nieuwe werknemer kan Protime er 12.000 euro aan (externe) rekruteringskosten mee uitsparen. “Dat uitgespaarde geld kunnen we dan weer investeren in onze huidige werknemers. Hierdoor gaan zij zich nog beter voelen én zijn ze des te gemotiveerder om nog meer nieuwe collega’s aan te brengen. En zo is de cirkel rond”, aldus Jonas Van Herck.

Ontdek: Het belang van een beste vriend(in) op je werk

Extra stimulans

Simon Vereecke, software developer bij Protime, verdiende acht maanden geleden 1.000 euro door Thomas Wittemans aan te brengen. “Thomas is een ex-collega en Slack & Walkie buddy. Hij werkte bij een kleine startup toen hij aangaf wel open te staan voor een nieuwe uitdaging. Vandaag werkt hij bij ons als software developer waar hij samen met zijn collega’s werkt aan nieuwe features in myProtime, het HR-werknemersportaal van Protime. Zonder de bonus had ik hem ook aangebracht, maar het gaf wel een extra stimulans.”

Simon moest niet lang nadenken over wat hij met zijn bonus zou doen. Hij koos voor de terugbetaling van zijn pensioensparen in zijn cafetariaplan. Een mooi ‘cash’ voordeel waar ze samen eens goed gingen mee eten. “En de fles champagne, die was voor Thomas”, aldus Simon.

Jobat app: de nieuwste jobs steeds binnen handbereik

(es/kv)

17 november 2023
Anderen bekeken ook