Zeg eens ‘Hallo, collega!’

Smalltalk

Maakte u er tot nu toe een erezaak van om op het werk geen tijd te verspillen met oeverloos geleuter of occasioneel geroddel aan de koffie? Dan moet u die schijnbaar tijdrovende en onproductieve momenten misschien wel een tweede kans geven.

"Oppervlakkige gesprekken kunnen misschien vervelend overkomen, maar ze leggen wel de basis voor een band", zegt de Amerikaanse psychiater Edward Hallowell in de Harvard Business Review. De betrokkenheid van werknemers zit niet goed, en daarom wordt het opbouwen van relaties op de werkvloer steeds belangrijker, oordeelt Hallowell .

Contact zoeken

"Werknemers moeten de hand uitsteken naar collega’s door hen naar hun dagelijkse leven te vragen. Ze moeten daarbij de hiërarchie doorbreken en contact zoeken met collega’s in andere functies." Het opbouwen van goede relaties zorgt er volgens Hallowell voor dat de werknemer er opnieuw naar uitkijkt om zijn collega’s te ontmoeten.

Het gebrek aan betrokkenheid is volgens Hallowell het gevolg van de moderne werkorganisatie. Daardoor kan het weken duren, zegt de psychiater, vooraleer twee collega’s elkaar nog eens tegenkomen, zelfs binnen hetzelfde gebouw. Toch maar niet doen, dat thuiswerken?

(wv)

Meer info over Ontspanning , Collega's

29/03/2011