Video: De zelfparkerende bureaustoel

Laat het aan een autofabrikant om een zelfrijdende bureaustoel te ontwikkelen. Leuk en praktisch, of zijn we nu echt zo lui?

16 februari 2018

Delen

Laat jij in al je haast je bureaustoel wel eens scheef of te ver in het gangpad achter? Uhm ... wie maalt er eigenlijk om? Blijkbaar vond autoproducent Nissan het toch wel een opvallend probleem dat aangepakt moest worden.

Ze ontwierpen in Japan dus een zelfrijdende bureaustoel, die zich na een klap in de handen, uit zichzelf op zijn plaats rijdt. Netjes.

Eerlijk, als je het met veel stoelen tegelijk uitprobeert, heeft het wel een indrukwekkend effect. Een bizarre stoelendans lijkt geboren.

Hoe werkt het?

In de stoel zelf zitten sensors verwerkt. Vier camera’s monitoren de stoel en communiceren met de sensors via wifi. Het volstaat om één keer met je handen te klappen om de sensors en de camera’s te activeren, zodat ze de stoelen naar de juiste locatie – netjes onder je bureau – kunnen rijden.

 

 

Intelligent Parking Assist

De stoel die de naam ‘Intelligent Parking Chair’ meekreeg, werd geïnspireerd door de ‘Intelligent Parking Assist’ van Nissan. Een autonome parkeeroptie die het Japanse bedrijf onlangs demonstreerde en wil integreren in hun auto’s.

Promotiestunt

Momenteel is het niet duidelijk of deze stoelen ooit te koop zullen zijn of puur voor promotionele doeleinden werden ontworpen om hun ‘Intelligent Parking Assist’ aan te prijzen.

Ondertussen zullen we onze bureaustoelen dus nog even zelf op hun plaats moeten rollen. Of moeten we er mee leren leven dat een bureaustoel af en toe even scheef staat…

(sjv) – Bron : Entrepreneur / Express Business 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.