Vorige

1 van 554

Volgende
Volgend artikel:

Hoe ziet de ideale werkplek eruit na corona?

Video: De zelfparkerende bureaustoel

16 februari 2018
Laat het aan een autofabrikant om een zelfrijdende bureaustoel te ontwikkelen. Leuk en praktisch, of zijn we nu echt zo lui?

Laat jij in al je haast je bureaustoel wel eens scheef of te ver in het gangpad achter? Uhm ... wie maalt er eigenlijk om? Blijkbaar vond autoproducent Nissan het toch wel een opvallend probleem dat aangepakt moest worden.

Ze ontwierpen in Japan dus een zelfrijdende bureaustoel, die zich na een klap in de handen, uit zichzelf op zijn plaats rijdt. Netjes.

Eerlijk, als je het met veel stoelen tegelijk uitprobeert, heeft het wel een indrukwekkend effect. Een bizarre stoelendans lijkt geboren.

Hoe werkt het?

In de stoel zelf zitten sensors verwerkt. Vier camera’s monitoren de stoel en communiceren met de sensors via wifi. Het volstaat om één keer met je handen te klappen om de sensors en de camera’s te activeren, zodat ze de stoelen naar de juiste locatie – netjes onder je bureau – kunnen rijden.

 

Intelligent Parking Assist

De stoel die de naam ‘Intelligent Parking Chair’ meekreeg, werd geïnspireerd door de ‘Intelligent Parking Assist’ van Nissan. Een autonome parkeeroptie die het Japanse bedrijf onlangs demonstreerde en wil integreren in hun auto’s.

Promotiestunt

Momenteel is het niet duidelijk of deze stoelen ooit te koop zullen zijn of puur voor promotionele doeleinden werden ontworpen om hun ‘Intelligent Parking Assist’ aan te prijzen.

Ondertussen zullen we onze bureaustoelen dus nog even zelf op hun plaats moeten rollen. Of moeten we er mee leren leven dat een bureaustoel af en toe even scheef staat…

(sjv) – Bron : Entrepreneur / Express Business 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14201 andere jobs