Student werkt liefst op festival

Bijna de helft van de jongeren wil tijdens de vakantie graag aan de slag als medewerker op een festival. Schoonmaken en de telefoon bedienen in een callcenter zijn dan weer helemaal niet populair.

27 september 2011

Delen

festival

Maar liefst 48 procent van de jongeren geeft aan graag een centje bij te verdienen op festivals en evenementen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van ASA Student onder ruim 600 universiteits- en hogeschoolstudenten.

Toppers vs. floppers

Ook administratief werk (35 procent) en een bijbaantje als docent of huiswerkbegeleider doen het niet slecht, net als receptionist en een job in de catering of bediening.

Een vakantiejob als programmeur of tester in de IT valt het minst in de smaak bij jongeren, en ook promotiewerk wordt niet erg gewaardeerd.

Populairste sectoren

Cultuur, sport en recreatie behoren tot de populairste sectoren. Daarna volgen toerisme, onderwijs en maatschappelijke organisaties.

Bijna de helft van de studenten wil liever niet aan de slag in een callcenter. Ook de bouwsector en de schoonmaaksector doen het niet goed. Respectievelijk 43 en 31 procent van de jongeren wil daar helemaal niet werken.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.