NIEUW: co-werkplekken, 100% voor vrouwen

Co-werkplekken schieten als paddenstoelen uit de grond. De voordelen zijn dan ook legio: je ontmoet allerlei mensen uit verschillende sectoren, het is goedkoper dan een kantoor huren én die stapel afwas bij je thuis leidt je niet af. Tegenwoordig vind je zelfs co-werkplekken waar geen mannen zijn toegelaten.

25 april 2018

Delen

Ben je nog maar net gestart met je eigen zaak? Of ben je als freelancer aan de slag? Dan zit je ongetwijfeld vaak in je eentje te werken. Thuis of op kantoor. Voel je je soms eenzaam? Dan kun je altijd terecht in een van de vele co-werkplekken die ons land telt. Perfect om je netwerk uit te breiden en klanten te ontmoeten.

Maar wat als je van de ene afspraak in de andere rolt en je je graag even wilt opfrissen tussendoor? Een probleem dat de Amerikaanse Audrey Gelman en Lauren Kassan als geen ander kennen. Zij kleedden zich regelmatig om in publieke toiletten. Allesbehalve een pretje. Juist daarom richtten zij een co-werkplek op waar enkel en alleen vrouwen worden toegelaten.

The Wing

Co-werkplekken zijn gezellig en aangenaam om te werken maar Gelman en Kassan vonden dat vrouwen hun eigen plek verdienden. Daarom bedachten zij The Wing, een co-werkplek waar geen enkele man ook maar één voet binnen mag zetten.

Ze lanceerden hun concept tijdens de laatste presidentsverkiezingen. Toen Hillary Clinton het opnam tegen Donald Trump. Gelman en Kassan waren beiden overtuigd dat Clinton zou winnen. Hun concept zou dus ook perfect passen binnen de gouden eeuw van vrouwelijke kracht. Jammer genoeg moest Clinton het onderspit delven.

Wachtlijst

Maar The Wing zou er komen, daar bestond geen twijfel over. Duizenden vrouwen waren razend enthousiast over het concept. Intussen zijn al meer dan 1.500 vrouwen lid van The Wing en nog eens 8.000 dames staan op de wachtlijst. Momenteel vind je deze co-werkplekken op drie plaatsen in New York én in Washington DC.

Voor één maand lidmaatschap betaal je tussen de 200 en 250 euro. En daar krijg je heel wat voor in de plaats. Zo kun je gebruikmaken van een fitnessruimte, een opnamestudio, een gezellige plek om borstvoeding te geven, kleedkamers, lockers en een kleine bar waar je kunt ontbijten en lunchen.

Nieuwe trend?

Of deze nieuwe trend ook naar België zal overwaaien, is niet zeker. Al zijn ze in Nederland duidelijk fan van co-werkplekken waar enkel vrouwen worden toegelaten. Zo kun je als vrouw een plekje huren bij Hashtag Workmode in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Al in 2015 opende Emilie Sobels de eerste co-werkplek in Amsterdam. En dat werd onbewust een werkruimte voor enkel vrouwen. Het design was vrouwelijk, dus vonden ook vooral vrouwen hun weg naar Hashtag Workmode. Omdat het zo goed werkte, besloten ze om geen mannen toe te laten. Wie in een 100% vrouwelijke omgeving wil werken, weet dus waar naartoe te gaan.

(dt/em) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.