Vorige

1 van 792

Volgende
Volgend artikel:

Omgaan met perfectionisme in coronatijd: 5 tips

Co-workingplek voor micro-ondernemers

14 oktober 2016
Vijftigplussers, laaggeschoolden en jongeren hebben het zelfs in een stad als Gent - met meer jobs dan werkzoekenden - soms lastig op de arbeidsmarkt. Een eigen zaak opstarten kan dan een oplossing zijn. MicroStart biedt al sinds 2014 microkrediet aan voor ondernemers. Vorige week opende het microCafé, een gratis co-workingspace waar je als starter ook op coaching mag rekenen.

Ook al is Gent een belangrijke werkgelegenheidspool en stijgt het aantal vacatures, toch bedraagt de werkloosheidsgraad er volgens VDAB 13,1% . Dat is hoog, dus zelf iets opstarten is voor sommige werkzoekenden een alternatief. Maar wat als je moeilijk aan een starterslening bij de bank raakt? Wie droomt van een eigen bedrijf, mag voor een lening aankloppen bij microStart. “Een microkrediet en begeleiding helpen je om een vlotte start te nemen”, zegt kantoordirecteur Stijn Demuynck.

“Vooral horeca en transport zijn populair. We krijgen uiteenlopende profielen over de vloer: jong, oud, laag- én ook hoger opgeleid. De laatste tijd zien we ook veel vluchtelingen die iets willen beginnen.” Heb je succes als ondernemer, dan blijft microStart je toeverlaat, want je mag er ook een tweede werkingskrediet afsluiten.

Meer ideeën dan geld

MicroStart biedt je ook diensten aan als gratis professioneel advies, begeleiding – zoals samen een businessplan opstellen – en opleidingen bedrijfsbeheer en communicatie. Vanaf volgend jaar kun je er zelfs terecht voor een microverzekering. En op 20 oktober opent in de oude kluiszaal in het Gentse agentschap het microCafé, de allereerste gratis co-workingplek.

“Ook ons microCafé is er voor ondernemers met meer ideeën dan geld”, zegt Stijn Demuynck. “Je ontmoet er je klanten of boekhouder, of gaat online in een rustige omgeving.” MicroStart-klant hoef je niet te zijn. “We staan open voor alle ondernemers in een moeilijke financiële situatie. Run je bijvoorbeeld vanuit je sociale woning je zaak maar heb je geen eigen kantoorruimte, dan ben je welkom”, vervolgt Stijn Demuynck.

“Volg je een opleiding of e-learning, dan staat een microCafé-coach je bij.” MicroStart kan dus een springplank zijn voor je moeilijk bereikbare ondernemersdroom. Maar ook als je een job zoekt of student, kandidaat-vrijwilliger of stagiair bent, is microStart interessant. “Zelfs de Gentse VDAB laat ons nu consulenten opleiden om ondernemerscompetenties te spotten bij werkzoekenden.”

(wdh) – Meer info: Microstart.be/nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15100 andere jobs