Vergaderen zonder tafel: een nieuwe trend?

Vergaderen zoals we het al jaren doen? Kan nuttig zijn, vindt VDAB-directeur Johan Viaene, maar het kan ook anders, in een park of bos.

6 november 2014

Delen

Johan Viane
"Ik geloof sterk in het concept ‘moving bodies, moving minds, moving ideas’." (Johan Viaene, directeur VDAB)

Tijdens een vergadering op je stoel zitten schuifelen, betekent meestal weinig goeds. Dat dit niet altijd zo hoeft te zijn, bewijst VDAB-directeur Johan Viaene.

Onlangs liet hij 70 collega-directeurs tijdens een vergadering regelmatig van plaats verwisselen. “Dat houdt de dynamiek erin. Mensen kwamen met andere mensen in contact. Zo ontstonden er nieuwe discussies.”

Zonder papier

Johan Viaene was niet aan zijn proefstuk toe. Hij vergadert regelmatig rechtopstaand of al wandelend in de natuur. “Alles hangt af van het doel van de vergadering. Als iemand iets wil vertellen, kun je net zo goed aan tafel blijven zitten. Is het de bedoeling om mensen samen te brengen, een discussie op te starten of ideeën los te weken, dan is ‘dynamisch vergaderen’ een interessant alternatief. Ik geloof sterk in het concept ‘moving bodies, moving minds, moving ideas’.”

Johan Viaene trekt er maandelijks met zijn medewerkers op uit voor een overleggesprek. “We gaan een uur of twee wandelen, zonder papier of wat er allemaal bij een typische vergadering hoort. Het maakt het gesprek informeler en het is nog gezond ook.”


(td) – Foto: (kb) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.