Vorige

1 van 917

Volgende
Volgend artikel:

Waarmee scoren bedrijven het meest bij werknemers?

Breng de zomer naar kantoor: 5 tips!

27 juli 2016
Er zijn leukere dingen dan de zomer grotendeels op kantoor te moeten doorbrengen. Om je werk tijdens de maanden juli, augustus en september toch zo aangenaam mogelijk te maken, kan je best gewoon zélf de zomer naar je kantoor halen. Wij geven enkele tips hoe het moet!
Kantoor buiten

1. Ga tijdens de lunch naar buiten

In België kunnen we maar beter optimaal profiteren van een (semi-)zonnige dag. We weten namelijk niet of de zon ditmaal zal blijven rondhangen of niet. Ga daarom bij de minste zonnestraal met je collega’s naar buiten. Picknicken in het park of lunchen op een zonovergoten terras: na zo’n leuke lunch heb je ongetwijfeld weer tonnen energie.

2. Breng zelfgemaakte smoothies mee

Niets fijner dan je collega’s af en toe te verrassen met wat zelfgemaakt lekkers. Kies deze zomer eens voor een zelfgemaakte smoothie in plaats van een traditionele cake. Doe op voorhand wel de nodige research. Sommige stukken fruit behouden namelijk niet lang hun kleur en zo’n bruin mengsel krijg je wellicht niet eens verkocht aan je collega’s.

3. Massage op het werk

Een massage is natuurlijk hét geschikte middel om volledig tot rust te komen. Beloon jezelf en je collega’s op een heerlijke massage, zodat iedereen weer ontspannen aan het werk kan. Ook een leuk idee: pols eens bij je manager voor de aankoop van een speciale massagestoel. Zo kan iedereen het hele jaar door af en toe genieten van een massage, zonder dat het moeite kost.

4. Kies voor lichtere taken waar je anders geen tijd voor hebt

In heel wat bedrijven zijn de zomermaanden ook de kalmste maanden. Bepaalde projecten liggen stil, deadlines moeten pas worden gehaald in oktober, de grote bazen gaan met vakantie … Kies op zo’n momenten voor taken waarvoor je in die drukke maanden absoluut geen tijd hebt gehad. Ruim bijvoorbeeld je mailbox eens op of neem dat rommelige bureau eens onder handen. Zo begin je met een frisse start wanneer het terug drukker wordt.

5. Fleur je kantoor op

Oké, het is balen dat je moet werken wanneer de zon buiten schijnt, maar je kan de zon ook gewoon naar je kantoor halen. Een fris boeketje bloemen in een kleurrijke vaas, een nieuw likje verf op die grijze muren of vakantiefoto’s op het prikbord: je vindt zonder veel moeite genoeg zaken die ervoor zorgen dat het toch ook een beetje zomer op jouw werkplek is.

(nm) – Bron: Ambius 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16558 andere jobs