Millennials verschillen op minstens één domein

Zijn er echt zoveel verschillen tussen generaties X, Y en whatever? Eigenlijk is er alvast één verschil. En ja, it’s all about the money.

29 januari 2019

Delen

Millennial

Over de (zogenaamde) verschillen tussen de generaties is al veel inkt gevloeid. Maar in werkelijkheid tonen ze veel gelijkenissen met eerdere generaties, ook in hun aankoopgedrag. Dat bevestigt recent onderzoek van de Amerikaanse Federal Reserve.

Toch zagen de onderzoekers bij millennials (de generatie geboren tussen ongeveer 1980 en 1995) één fundamenteel verschil: de beschikbare middelen. “De millennial beschikt over minder inkomsten, minder bezittingen en minder rijkdom dan eerdere generaties op dezelfde leeftijd”, klinkt het in het onderzoek.

Verschil van 27%

Wanneer je kijkt naar de werkelijke arbeidsinkomsten van een mannelijk gezinshoofd met een fulltimebaan, blijkt dat Generation X (geboren tussen 1965 en 1979) indertijd als jonge volwassene gemiddeld 18% meer financiële mogelijkheden had dan de millennial vandaag. De babyboomers konden zelfs op 27% meer inkomsten rekenen.

Door hun beperkte bestedingsbudget hebben de millennials verschillende sectoren onder druk gezet, erkent de Federal Reserve. Oftewel: ze werden gedwongen om bij hun consumptiebeslissingen kieskeuriger op te treden.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.